L'interior de la Comunitat Valenciana part d'una previsió d'ocupació del 70% per al pont de desembre

Colomer ha avançat les dades de previsió d'ocupació hotelera elaborats per Turisme Comunitat Valenciana per al pont de la Constitució

General 04 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
batch_el_barco32
Font: Guiarepsol.com

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest divendres a Castelló que "els hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana parteixen amb unes previsions d'ocupació turística del 70% per al pont de desembre, cosa que significa sis punts percentuals superios a les previsions de l'any 2020".

Colomer ha avançat així els resultats de l'enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d'hotels, tant d'interior com del litoral de la Comunitat, per a les nits del 4, 5, 6 i 7 de desembre.

Segons el sondeig, la Comunitat Valenciana compta hui dia amb unes reserves confirmades estimades en un 69,21% a l'interior, on el percentatge més alt el registra l'interior de la província de València, amb una estimació del 78,27%, 18 punts percentuals més que les previsions de l'any passat.

Li segueix l'interior de la província de Castelló, que amb una previsió del 74,5% per a aquest pont, aconsegueix superar en prop de 6 punts percentuals l'estimació de 2020. Per part seua, l'interior d'Alacant registra una previsió del 53,14%, un 7% més que l'any anterior.

Respecte al litoral, les previsions de *Turisme per al pont de la Constitució indiquen que els hotels de costa de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació del 68%.

En concret, l'ocupació prevista en el litoral de la província de València supera el 41,2%. Així mateix, l'enquesta mostra que la ciutat de València parteix amb unes reserves del 75,35%. Per part seua, el litoral d'Alacant, sense comptar Benidorm, registra una estimació pròxima al 65% i Benidorm parteix amb unes reserves del 70% per a aquest pont. Així mateix, el litoral de Castelló compta amb una previsió d'ocupació per a les nits del 4 al 7 de desembre superior al 72,4%.

Colomer, que ha posat l'accent que "els pronòstics que fa el seu departament són conservadors i la realitat sempre no ha desbordat a l'alça", ha valorat positivament les dades d'aquest sondeig, assenyalant que "la previsió és dinàmica, adaptada a l'última tendència del mercat, de reservar a última hora".

En aquesta línia, ha fet referència a les noves polítiques de cancel·lació dels establiments, que són més lleugeres. Així mateix, ha destacat que després d'un octubre raonablement bo, un agost que va funcionar com a agost, arribarem a Nadal amb un pols i una dinàmica considerable".

Per a Colomer "aquest pont serà positiu segons les previsions i això demostra la capacitat de competir del sector i la capacitat d'atraure l'atenció dels visitants, malgrat les circumstàncies actuals".

Reserves a través de Bo Viatgem

D'altra banda, Colomer ha volgut destacar iniciatives com el programa Viatgem que distribueix el bo turístic, "que ens ajuda a dinamitzar la demanda just aquests mesos i a consolidar la recuperació d'un sector clau en l'economia valenciana, com és el turisme". Sobre aquest tema, Colomer ha recordat que ja s'han repartit més de 15.500 bons previstos per a aquesta nova fase del programa i que en 2022, continuarem amb nous períodes d'inscripció.

En concret, per a aquest pont de desembre el bo viatge ha mobilitzat en la Comunitat Valenciana prop de 732.176 euros amb més de 1.100 reserves. Per províncies, Alacant ha registrat 746 reserves realitzades a través d'aquest programa que amb una mitjana de 706,24 euros per reserva, suposen un total de 526.855,04 euros d'injecció per al sector.

La província de Castelló registra 237 reserves amb una mitjana de 605 euros per reserva, cosa que significa una mobilització de més de 143.300 euros. I la província de València registra per a aquest pont 118 reserves realitzades a través del bo amb una mitjana de 683 euros per reserva i un total de 80.681 euros mobilitzats.

Els destins més demandats pels usuaris del bo viatge per a aquest pont són Benidorm, Finestrat, Calp, València, Alacant, Peníscola, Benimantell, Morella, Elx i Altea.

Te puede interesar
Lo más visto