La Diputació de Castelló insta a crear un Pla de Salut Mental per a eliminar tabús i fomentar el tractament

El president de la institució provincial José Martí, afirma que és primordial actuar tant en la prevenció i detecció precoç com en l'eliminació de barreres

General 09 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
foto pleno

La Diputació de Castelló ha aprovat una Declaració Institucional, ratificada per tots els grups polítics, en la qual recull la necessitat de posar en marxa un Pla de Prevenció de Salut Mental i campanyes d’educació per a fomentar un consum responsable de fàrmacs i impulsar campanyes de conscienciació i sensibilització per a eliminar tabús i prejudicis sobre els problemes de salut mental.

 Actualment, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), cada dia hi ha una mitjana de 10 suïcidis a Espanya. Es tracta de la principal causa de mort no natural des que en 2008 va superar als accidents de trànsit, als quals ara dobleguen. A la província de Castelló, segons l'INE, es registra un suïcidi a la setmana.

El president de la institució provincial, José Martí, ha afirmat que la situació de la salut mental és ‘preocupant i mereix actuacions tant en la prevenció i la detecció precoç com en l'eliminació de barreres per a l'atenció sanitària a pacients i familiars’’. Sobre aquest tema, ha explicat que el pla ‘’ha de garantir els serveis necessaris i una atenció accessible a tota la ciutadania, sense discriminar per diferències socioeconòmiques’’.

 La Declaració Institucional de la Diputació de Castelló, en aquest sentit, conclou que ‘’és una prioritat tractar la salut mental en la infància, adolescència i persones adultes’’, per la qual cosa s'insta la Generalitat Valenciana a executar, dins dels terminis marcats, el pla de xoc que va anunciar el mes d'agost passat per a la població infantil i juvenil.

Te puede interesar
Lo más visto