La web de ‘Castelló Conviu’ mostra la ubicació de les 22 càmeres d'accés al nucli històric

Els usuaris poden consultar tota la informació del nou sistema i el seu funcionament en castelloconviu.castello.es

General 11 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
07-12-21 Mapa zona de circulación restringida web Castelló Conviu

El nou sistema de control d'accés al nucli històric de Castelló se serveix de la informació proporcionada per 22 càmeres de reconeixement de matrícules instal·lades en les entrades a la zona restringida. Les ubicacions exactes de les càmeres, així com el mapa amb els carrers amb la circulació restringida, es poden consultar en castelloconviu.castello.es; la nova pàgina web activada per l'Ajuntament de Castelló que recull tota la informació relativa al sistema de control d'accés al nucli històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR).

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha destacat que “en el mapa que es pot consultar en castelloconviu.castello.es es poden trobar els carrers del nucli històric amb circulació restringida, els punts on se situen les càmeres i els aparcaments públics als quals es pot accedir i eixir sense necessitat de disposar d'una autorització específica”. A més, Ribes ha posat l'accent en “la informació recaptada per les càmeres, que ens permetrà obtindre dades de flux de circulació en el centre i de l'ús de l'espai públic”. “Un big data que ens pot servir per a futures actuacions en matèria de mobilitat sostenible o altres”, ha destacat l'edil.

Els carrers restringits es troben dins del nucli històric, delimitats per: al nord, la plaça Clavé i el carrer Sant Lluís; a l'oest, per avinguda Rei En Jaume i carrer Saragossa; a l'est, pel carrer Governador Bermúdez de Castro fins a la plaça Borrull; i al sud, pels carrers Escultor Viciano, Temprado, Lluís Vives, Ruiz Zorrilla i Gasset.

Ribes també ha posat en valor el nou sistema de control d'accés al centre, “que ens permet avançar cap a una ciutat més sostenible, que prioritza a les persones en l'espai públic i facilita els desplaçaments”, ha apuntat, incidint en què l'antic sistema de pilones retràctils presentava deficiències que limitaven el compliment del seu objectiu.

En aquest sentit, cal recordar que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va concedir enguany el segon premi en la categoria de ciutats grans a l'Ajuntament de Castelló per la implantació del sistema d'accés restringit a la zona centre nucli històric, en el marc de la VI edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana. “Un reconeixement que avala el sistema de càmeres per a controlar l'entrada a una zona per als vianants com és el centre de Castelló”, ha reiterat Ribes.

Cal recordar que continua vigent el termini informatiu del sistema, que no començarà a sancionar fins al pròxim 10 de gener. Fins llavors, es continuaran enviant notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedisquen a la zona restringida sense estar autoritzats.
 

Te puede interesar
Lo más visto