Sanitat comença a vacunar el dia 15 de desembre en col·legis als xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys

A partir del dilluns, 13 de desembre, la Comunitat Valenciana rebrà 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna Pfizer

Sanitat 12 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
La-pandemia-causa-un-importante-retroceso-en-la-vacunacion-infantil
Font: Agenciasinc.es

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, començarà a vacunar als xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys dimecres que ve, 15 de desembre, en els centres escolars. La Comunitat Valenciana rebrà dilluns que ve, 13 de desembre, 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna Pfizer que permetran iniciar aquest procés de vacunació de la població menor enfront del coronavirus.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui també ha informat que "es començarà pels col·legis d'educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, igual que hem fet amb la població general, seguirem un ordre d'edat, començant pels menors de 11, 10 i 9 anys".

"Més endavant - ha continuat Ana Barceló -, continuarem descendint en grups d'edat als xiquets de 8, 7, 6 i 5 anys, fins a completar la vacunació de la totalitat dels 330.000 xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys de la Comunitat Valenciana".

Per a dur a terme aquest procés de vacunació, la Conselleria de Sanitat desplaçarà equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, als centres educatius de la Comunitat Valenciana i als centres d'educació especial.

Així mateix, quant al grup de risc de menors immunodeprimits, la vacunació es realitzarà a través dels serveis sanitaris dels hospitals en els quals són atesos.

L'objectiu és acostar la vacuna enfront del coronavirus a la població menor, i evitar el desplaçament, tant dels pares com de l'alumnat, als centres sanitaris, de manera que el procés de vacunació es realitze de la forma més organitzada, àgil i ràpida possible. Per a això, des dels Departaments de Salut es contactarà amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les citacions.

La vacunació requerirà l'autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament s'immunitzarà als xiquets i xiquetes que compten amb aquesta autorització.

Finalment, els centres educatius habilitaran els espais més idonis per a acollir el punt de vacunació mòbil, en el qual s'instal·laran els professionals sanitaris per a atendre i vacunar als menors.

Te puede interesar
Lo más visto