Ximo Puig anuncia 1,5 milions d'euros per al clúster del tèxtil de la Comunitat Valenciana en els pròxims dos anys

El responsable del Consell ha assistit a l'acte de constitució de la Mesa del Tèxtil Valencià, en la qual s'han exposat les principals línies d'actuació que es desenvoluparan en 2022 i 2023

Economía 13 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
210211_rdp_interdepartamental_1 (3)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una dotació de 1,5 milions d'euros per a portar avant en 2022 i 2023 actuacions destinades a la modernització i la concentració empresarial del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana, així com a la posada en marxa d'un Observatori de Competitivitat per a aquesta indústria.

El president ha assistit a l'acte de constitució de la Mesa del Tèxtil Valencià, on l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) ha exposat les línies estratègiques que planteja desenvolupar en 2022 i 2023.

Ximo Puig ha destacat que la Generalitat secundarà "sense fissures" un projecte que persegueix rellançar el sector tèxtil a través de les aliances empresarials i l'aposta per la innovació, i per al qual Ateval proposa destinar 575.000 euros en 2022 i 975.000 euros en 2023 d'ajudes directes a empreses.

La Mesa del Tèxtil pretén ser un espai de trobada bilateral entre la Generalitat i aquest "potent" clúster per a portar avant un projecte de reconversió i modernització que permeta afrontar en igualtat de condicions els reptes que planteja la globalització, tal com ha destacat el president.

Ximo Puig, que ha recordat que el sector tèxtil valencià és el segon en importància a Espanya, ha assenyalat que es necessita establir aliances entre les empreses que les facen "més fortes" per a poder competir millor. Així mateix, ha assenyalat que també resulta imprescindible continuar apostant per la innovació i la investigació, alguna cosa que l'Institut Tecnològic Tèxtil Aixtex està ja fent "de manera extraordinària", com a "centre de referència nacional i internacional".

El cap de l'Executiu valencià ha garantit a més que, més enllà de les actuacions conjunturals, la Generalitat posarà a l'abast del clúster "tots els mecanismes" per a "treballar amb el màxim de sinergies per a rellançar el sector". En aquest sentit, ha subratllat que la creació d'aquest espai de trobada suposa un "pas avant" en aquesta direcció.

Amb la constitució de la Mesa, es posarà en marxa una comissió tècnica formada per representants de la Generalitat (concretament de les conselleries d'Hisenda i d'Economia Sostenible) i Ateval, per a l'execució del projecte.

La Mesa del Tèxtil inclou, d'altra banda, àrees com la innovació, la digitalització, la sostenibilitat, la internacionalització, la formació dels recursos humans o les infraestructures o serveis. En l'acte han estat també presents els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Te puede interesar
Lo más visto