Habitatge concedeix quasi 4 milions d'euros per a reforma de banys, cuines i millora de l'accessibilitat

Un total de 1.400 persones es beneficien del Pla Renhata que subvenciona fins a 12.000 euros les reformes interiors d'habitatge

Economía 14 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
RNHCAS

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha concedit en l'actual edició del Pla Renhata un total de 3.919.975 euros en ajudes per a la millora de les condicions d'habitabilitat dels habitatges. Es tracta d'ajudes per a reformes interiors de banys, cuines i obres d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Les subvencions poden aconseguir fins als 12.000 euros per sol·licitud.

La Generatitat, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, convoca anualment les ajudes que en aquesta edició ha rebut 1.569 sol·licituds, de les quals 1.399 compleixen tots els requisits establits en les bases, mentre que altres 170 han sigut denegades al no complir-los.

A aquestes ajudes poden optar tant les obres ja finalitzades com aquelles actuacions no iniciades o no acabades que estiguen en projecte o que estiguen en curs en el moment de la sol·licitud. Per províncies, la de València rebrà 2.868.422,73 euros, la de Castelló, 674.294,93 i la d'Alacant, 377.257,44 euros.

La secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, ha destacat l'aposta decidida de la Generalitat pel Pla Renhata, els objectius del qual estan alineats amb Europa en tractar-se d'un pla que "recull l'esperit Botànic i que ha permés que en els últims cinc anys més de 3.500 llars s'hagen beneficiat".

Concretament, enguany s'han beneficiat 1.400 persones. Soto ha recordat que es tracta d'unes ajudes que "provenen íntegrament de fons de la Generalitat".

Cal assenyalar que la convocatòria de 2021 ha inclòs, com ja es va incorporar en 2020, criteris de sostenibilitat. Segons ha explicat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, aquests criteris "han puntuat en la baremació per a poder optar a major quantitat de subvenció, la qual cosa permet aconseguir fins al 50% del pressupost elegible".

Alberto Rubio ha indicat que entre les actuacions que es contemplen en el Pla *Renhata està l'ús de fusta, tant per a portes com mobles, que provinga de gestió forestal sostenible amb certificació *PEFC o *FSC, que són dos principals Sistemes de Certificació Forestal reconeguts a nivell mundial.

A més, també contempla l'ús d'aixeteries d'obertura sempre en fred o d'obertura en dues fases i dotades d'airejadors o perlitzadores; instal·lació de cisternes de doble descàrrega; utilització de revestiments ceràmics amb etiquetatge ambiental tipus I, tant per a parets com sòl, entre altres.

També se sufraga la instal·lació de sistemes integrats de domòtica que milloren l'accessibilitat i l'autonomia en l'ús de l'habitatge a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

Es tracta de subvencionar els sistemes de monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, posada en marxa dels mateixos de manera conjunta i realització d'activitats a distància; els sistemes d'activació i desactivació de qualsevol equip del domicili amb un comando de veu; la col·locació de cambres a l'interior de l'habitatge que permeten informar visualment de l'estat de la persona dependent i els sistemes de detecció i alarma d'incendis.

Te puede interesar
Lo más visto