Ruiz presenta el llibre ‘El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca’ de Jose Juan Sidro

L’Ajuntament publica aquesta obra dins la Col·lecció d’Etnologia fent un repàs a tres dècades de tradicions vives amb la història d’aquest ‘comboi cultural’

Cultura 16 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
14-12-2021 Ruiz i Jose Juan Sidro llibre Betlem de la Pigà (1)

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló llança aquest Nadal el llibre ‘El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca’, obra de l’arxiver de l‘Associació Betlem de la Pigà, Jose Juan Sidro, dins la seua Col·lecció Etnologia de Castelló. Es tracta d’una edició que dóna a conéixer la història propera, viscuda, i contada des de dins, de l’obra creada i musicada pels fills predilectes de la ciutat, el poeta Miquel Peris i la compositora Matilde Salvador.
 
Aquest mateix matí, l’autor del llibre, Jose Juan Sidro, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, han presentat l’obra “d’aquest comboi cultural que repassa tres dècades de tradicions vives, amb partitures i textos originals i imatges emblemàtiques de les funcions”, segons han coincidit ambdós.
 
La regidora Ruiz ha destacat que “mentre el Betlem de la Pigà ja apura amb els darrers assajos per a pujar al Teatre Principal aquest dissabte, anem calfant motors amb el llançament d’aquest meravellós llibre”. De fet, el llibre es podrà adquirir abans de començar la funció en el mateix Teatre Principal.
 
El Betlem de la Pigà és una obra representada des de ja fa quaranta anys a Castelló a les portes de Nadal. Per això, al llibre es fa un anàlisi i evolució, narrada cronològicament, del que ha estat la representació al llarg de tota la seua trajectòria, amb anècdotes variades i situacions manifestes de complicitat a moments d’actualitat, fent un repàs i de la cohesió social que l’obra ha aconseguit des del 1980, com a exemple significatiu de les representacions nadalenques tradicionals valencians.
 
El llibre estarà a la venda a la Llibreria Municipal, a l'Arxiu Municipal situat al carrer Gaibiel nº 4 , amb un preu de 16 euros.

Te puede interesar
Lo más visto