Castelló concedeix ajudes de 100.000 euros en la IV edició del Pla de Recuperació del Talent

L'alcaldessa destaca la novetat incorporada enguany per a subvencionar a empreses que s'instal·len a la ciutat i realitzen contractacions

Economía 15 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
Archivo. Marco y Puerta en la rdp estrategias por el empleo

L'Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous en Junta de Govern Local la concessió d'ajudes de fins a 100.000 euros destinades al Pla de Recuperació del Talent 2021 en una edició que ha incorporat com a novetat la possibilitat de subvenció a aquelles empreses que decidiren instal·lar els seus negocis a la ciutat i que això implicara la contractació laboral durant un any d'almenys dues persones desocupades i empadronades a Castelló. Així, es concediran cinc ajudes que permetran la contractació de huit persones, sis d'elles per la creació de noves empreses i dues que retornen per a desenvolupar la seua professió a Castelló.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat l'evolució del Pla de Recuperació del Talent que va nàixer en 2018 amb l'objectiu de facilitar el retorn de professionals qualificats vinculats a la ciutat. “Es tracta d'una línia d'ajudes pionera que ha anat evolucionant i hem anat adaptant a les necessitats detectades per a optimitzar els recursos i generar noves oportunitats”, ha indicat. Des de la seua posada en marxa, s'han destinat 550.000 euros a aquest pla.

En aquest sentit, ha explicat que el pla que va nàixer en 2018 per a subvencionar a empreses locals que contractaren persones professionals vinculades a Castelló i amb perfils qualificats que residiren a l'estranger o fora de la Comunitat Valenciana que volgueren retornar a desenvolupar la seua professió a la ciutat. “A l'any següent detectem la necessitat de facilitar el retorn de persones emprenedores que volgueren retornar per a posar en marxa iniciatives empresarials a Castelló, subvencionant les despeses de posada en marxa d'aquests projectes”, ha recordat.

“Enguany hem considerat necessari atraure noves empreses que instal·len els seus negocis a Castelló amb l'objectiu d'enfortir el teixit empresarial amb nous projectes que generen ocupació local i, per a això, hem inclòs la possibilitat de subvencionar aquelles iniciatives que s'implanten a la ciutat i que impliquen, almenys, la contractació de dues persones desocupades i empadronades”, ha apuntat.

Així, una vegada finalitzat el procés de presentació de sol·licituds, la Junta de Govern Local té previst aprovar aquest dijous la concessió d'ajudes per un total de 100.000 euros. D'elles, tres són ajudes per 25.000 euros per a la creació de noves empreses a Castelló amb la contractació de dues persones desocupades. Altres dos, són subvencions atorgades a empreses locals per a la contractació de persones que volen retornar. En concret, s'han aprovat ajudes per a la contractació d'una arquitecta castellonenca que residia a Madrid i d'una llicenciada en Biotecnologia, també nascuda a la ciutat, que estava treballant a Reus.

La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que el Pla de Recuperació del Talent “és una eina que permet aprofitar el talent i l'experiència laboral i personal per a millorar el capital humà del teixit empresarial local i per a oferir oportunitats a aquelles persones que s'han vist obligades a desenvolupar les seues professions en altres llocs i desitgen retornar”.

En aquests anys, el pla ha permés el retorn de dotze persones, entre elles, dos enginyers industrials, una enginyera especialitzada en medi ambient, una infermera, un enginyer electrònic, un informàtic, un llicenciat en pedagogia, dues persones arquitectes i una llicenciada en biotecnologia.

Te puede interesar
Lo más visto