El Consell finança 16 projectes d'investigació contra els efectes de la COVID-19

La Generalitat destina en total 5,2 milions a diferents projectes d'I+D+i per a mitigar les conseqüències de la pandèmia

Sanitat 17 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
miles-de-investigadores-se-afanan-en-conseguir-frenar-la-covid-19_2b2337b2_1200x630

El Ple del Consell ha acordat la concessió directa d'ajudes urgents per import d'1.237.527,67 euros destinades a desenvolupar 16 projectes d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació (I+D+i) per a minimitzar els efectes estructurals derivats de la crisi provocada per la COVID-19.

Aquesta quantia se suma a un primer paquet de projectes que les conselleries d'Hisenda i Model Econòmic i d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital van impulsar per a desenvolupar projectes d'I+D+i destinats a mitigar o previndre efectes estructurals negatius derivats de la pandèmia, sumant un total de 5,2 milions invertits en projectes d'investigació científica contra les conseqüències del coronavirus. L'import global d'aquestes subvencions ha sigut obtingut per donacions de la ciutadana i aquests projectes han sigut seleccionats de manera competitiva entre més de 100 expressions d'interés.

Dels 16 projectes d'investigació finançats, quatre pertanyen a la Universitat d'Alacant, que rep 264.786,84 euros; li segueix la Universitat Politècnica de València amb tres projectes finançats amb 238.979,47 euros i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, amb dos projectes finançats per un import de 184.556 euros; la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló també reben subvencions per a desenvolupar un projecte cadascuna d'elles, per import de 39.420 euros i de 91.000 euros, respectivament.

Per part seua, altres centres d'investigació de la Comunitat Valenciana també han rebut subvencions per a desenvolupar projectes d'investigació contra la COVID-19. És el cas de CSIC, amb dos projectes, i l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (*I2SysBio), la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana i la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Universitari la Fe de la Comunitat Valenciana, amb un projecte finançat cadascun.

Els projectes finançats es destinaran a la consecució d'objectius com el disseny i fabricació d'antivirals, desenvolupament de programari de gestió i seguiment de pacients COVID, desenvolupament de compostos antiinflamatoris, implementació de sensors per a la detecció de virus, anàlisi de gènere de la pandèmia o sistemes de diagnòstic ràpid basats en tecnologies, entre altres.

Les subvencions es destinaran a cobrir, de manera unívoca, les despeses relacionades amb el desenvolupament i execució de les activitats per a les quals hagen sigut concedides, entenent-se conceptes com a despeses de material, subministrament, equipament, formació, personal, desplaçaments o difusió dels projectes.

Projectes finançats

Projectes que desenvolupa la UA:

- Substàncies heterocícliques inhibidores del SARS-COV-2: síntesi-estudis computacionals de relació estructura activitat-assajos in vitro

- Anàlisi de gènere de la pandèmia de COVID-19. Atenció sanitària. Lliçons apreses i propostes en salut del futur

- Desenvolupament (fabricació i caracterització) de materials espumejats amb fases hoste per a purificació d'aire per eliminació de virus i bacteris

- Desenvolupament d'un ecosistema de dades obertes per a transformar el sector turístic

Projectes que desenvolupa la UPV:

- Implementació d'un sensor per a detecció de virus i altres patògens en aerosols

- VALÈNCIA IA4COVID- Plataforma d'ajuda en la presa de decisions per a minimitzar l'impacte econòmic i social de la pandèmia de la COVID-19

- Realitat virtual i augmentada i la seua aplicació a la memòria espacial de pacients COVID persistent

Projectes que desenvolupa la UMH:

- PERTE-COVID: estudis preliminars i disseny d'estratègies per a minimitzar el mal estructural en el sistema valencià de salut per a la COVID persistent

- Estudi exploratori dels efectes de l'ús de *neuroestimulación no invasiva en pacients amb anòsmia persistent post COVID.

Projectes que desenvolupa la UV:

- CUIDA-ET, una APP per a la gestió emocional del personal sanitari

Projectes que desenvolupa l'UJI:

-COVID crònic: avaluació de la prevalença de símptomes, impactes socieconómicos, factors de risc i eficàcia d'intervencions no farmacològiques per a pal·liar els seus efectes.

Projectes que desenvolupa el CISC:

- Tractament de la malaltia COVID-19 amb derivats semisintéticos de andrografólido.

- Generació ràpida de vacunes d'ampli espectre basades en la decoració de partícules virals amb múltiples epítops.

Projectes d'I2BYSBIO:

- Sistema de diagnòstic ràpid i portàtil basats en tecnologies CRISPR per a detecció multiplexada de variants (CRIVAR).

Projectes de la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana:

- Efecte de la infecció per COVID-19 sobre la longitud del telómero i paràmetres de funció mitocondrial i la seua relació amb l'evolució a fibrosi pulmonar de tipus idiopàtic.

Projectes de la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Universitari la Fe:

- Anàlisi de la situació i impacte de les conseqüències de la infecció COVID-19 després de l'episodi agut de malaltia en dos departaments de salut (estudie post-COVID)

Te puede interesar
Lo más visto