Castelló aprova el programa per a reforçar les polítiques socials amb 16,3 milions fins a 2024

Ribera destaca que l'acord permetrà continuar finançant les polítiques de benestar i enfortir l'atenció primària bàsica

Economía 20 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
19-12-21 Ribera visita Astropace

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el contracte programa amb la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a reforçar els serveis socials municipals amb 16,2 milions en els exercicis de 2021 a 2024. D'ells, 15,2 milions corresponen a finançament de la Generalitat i la resta, 1,10 milions, al consistori. Aquest contracte programa, que ha sigut aprovat en Junta de Govern Local, està dirigit a dotar d'estabilitat financera i reforçar el sistema públic valencià de serveis socials, al mateix temps que s'enforteixen els centres, serveis, programes i prestacions socials municipals.

En concret, és objecte d'aquest contracte programa el finançament dels serveis d'atenció primària bàsica i dels serveis d'atenció primària de caràcter específic de competència local, que es concreta en el servei d'infància i adolescència. El finançament de la Generalitat ascendeix a 3,21 milions per a l'any 2021 i a 3,99 milions durant les tres anualitats següents (2002, 2023 i 2024). Per part seua, l'Ajuntament destinarà 1,10 milions en aquests quatre exercicis.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat la importància d'aquest acord “que permetrà continuar finançant les polítiques de benestar social i reforçar l'atenció primària bàsica, que és la porta d'entrada de la ciutadania al sistema públic valencià de Serveis socials”. Ribera ha apuntat que l'aprovació del contracte programa es reflectirà en l'enfortiment de programes com les prestacions d'emergència social, l'alberg, programes d'infància i d'inclusió social, entre altres.

El contracte programa té per objecte concretar per al període 2021-2024 els termes en els quals es realitzarà la col·laboració i coordinació interadministrativa i financera en matèria de serveis socials, les característiques de prestació i finançament dels serveis, centres i programes , així com establir els objectius, actuacions, indicadors i mecanismes d'avaluació que permeten una major eficàcia i eficiència de gestió d'aquests programes i serveis.

Te puede interesar
Lo más visto