Cultura comença 2022 programant més de 90 activitats culturals a Castelló i Peníscola

José Sacristán, Aitana Sánchez Gijón, Bebel Gilberto, Ian Gibson o l'exposició de l'artista de Castelló Pilar Dolz, entre les propostes del primer trimestre de 2022

Cultura 27 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
descarga (3)

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, acompanyada pel delegat de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, han presentat la programació cultural de Nadal i el primer trimestre de 2022 dels diferents espais de Cultura de la Generalitat a la ciutat de Castelló de la Plana, com són el Teatre Principal, l'Auditori, l'EACC i el Museu de Belles Arts, així com del Palau de Congressos de Peníscola.

 Tamarit ha destacat que "comptem amb una programació diversa, plena de noms de reconegut prestigi i que amplia el suport a les companyies i artistes valencians", i ha destacat "l'exhibició de produccions pròpies com 'Adeu!' de Lucas Escobedo, els concerts del circuit Sonora o la presència de figures com José Sacristán o Aitana Sánchez Gijón".

 A més, Tamarit ha assenyalat que "hem ampliat les activitats culturals complementàries perquè creiem que la cultura ha de servir per a fomentar el diàleg i ser pol d'atracció cultural de les diferents manifestacions artístiques", i ha recordat que durant aquest trimestre "comptarem amb Carles Àngel al capdavant de la direcció artística de l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, amb l'impuls d'activitats que impliquen noves mirades i enfocaments".

 "Les més de 90 propostes que presentem per al primer trimestre de l'any refermen la nostra voluntat d'oferir activitats de primer nivell al públic de les comarques de Castelló, com s'ha demostrat, a més, amb l'inici d'aquesta temporada de la programació estable al Palau de Peníscola", hi ha afegit Raquel Tamarit.

 Per la seua banda, el delegat territorial de l'IVC a les comarques de Castelló, Alfonso Ribes, ha volgut agrair la confiança del públic amb les propostes que es presenten i ha destacat que "el Teatre Principal de Castelló ja té més de 300 abonaments venuts per al primer trimestre de 2022".

 Programació de Nadal

 Cultura de la Generalitat ha programat un Nadal cultural familiar amb espectacles de titelles com 'Cu-Cu', de Bambalina Teatre, al Palau de Congressos de Peníscola, o l'espectacle de circ 'Karpaty', de la Troupe Malabó, que recentment ha guanyat el Premi de les Arts Escèniques Valencianes al millor vestuari i es podrà veure tant a Castelló com a Peníscola.

 Ribes ha remarcat "el caràcter familiar de la programació de Nadal, que servirà perquè els xiquets i xiquetes s'apropen a gaudir de la cultura en viu".

 El Teatre Principal de Castelló acollirà l'espectacle musical 'Satisfacshow' de Jordi Purtí, que fa un original recorregut per la música clàssica, el 'jazz', el 'pop?rock' i el 'heavy' o el teatre d'objectes, que presenta La Maquiné, 'Historia de una semilla'.

Teatre Principal de Castelló: 15 espectacles

 El Principal de Castelló acollirà al llarg del primer trimestre de l'any propostes com 'Malvivir', amb Aitana Sánchez Gijón, o 'Alma y palabra', amb Adriana Ozores i Lluís Homar.

 També es podrà gaudir d'una nova producció pròpia, 'Adéu!', que compta amb la direcció de Lucas Escobedo, així com el cicle 'Els dijous al Principal', que continua proposant obres amb una vinculació amb Castelló i el territori valencià.

 Es fa una atenció especial també a les propostes familiars com l'espectacle de circ, poesia i música 'Creatura' o 'Soc una nou', que ha rebut el Premi FETEN 2021 a la millor direcció i a la millor interpretació coral.

Auditori de Castelló: 30 concerts

 L'Auditori de Castelló comptarà amb vora 30 de concerts de grans figures internacionals com Bebel Gilberto, el Trio Benedetti, el duo de pianos de les germanes LAbèque o Brodsky Quartet.

 Les diferents propostes musicals estan garantides amb el Festival Internacional de Jazz amb Andrea Motis Quintet, Perico Sambeat & Voro García, o la presència d'un dels cantants flamencs amb més projecció com és Kiki Morente.

 El circuit Sonora presenta al llarg del trimestre fins a cinc concerts de grups valencians com Tarquim o Pepe Zaragoza Quintet i Territori CS amb propostes d'arrels castellonenques amb bandes com Novio Caballo o Pepa Cases i Hèctor Tirado.

 Museu de Belles Arts i EACC

 El Museu de Belles Arts de Castelló acollirà exposicions temporals com la de l'artista castellonenca Pilar Dolz, 'L'ofici de gravar', i propostes originals com 'Una història de titelles'.

 L'espai expositiu continua reforçant la programació d'altres tipus d'activitats paral·leles com un club de cultura i els cicles com 'Intercanvis', que rebrà personalitats com el director del Museu d'Art Reina Sofia, el borrianenc Manuel Borja-Villel, Jordi Costa o Elena Medel.

 Les activitats musicals tindran un pes important en aquest trimestre amb la proposta de concert i poesia interpretada per Ian Gibson, els concerts a càrrec del Centre de Perfeccionament del Palau de Les Arts o els 'Free Impro', a càrrec del Col·lectiu d'Improvisació Musical de Castelló.

 Per la seua part, l'Espai d'Art Contemporani de Castelló continua fent l'exposició de Jon Cazenave 'Galerna Sòl', en què es presentaran també diferents tallers i taules redones al llarg del mes de febrer.

 Ja el mes de març s'inaugurarà l'exposició 'L'arbre de la ràbia', una mostra comissariada per Semíramis González. Aquesta exposició posa en relleu com l'art és una eina prioritària per a denunciar la violència que pateixen les dones i com les artistes utilitzen les eines visuals al seu abast per a fer arribar la seua denúncia a qualsevol part.

 Palau de Congressos de Peníscola: més de 20 activitats

 El Palau de Congressos de Peníscola continua la primera programació cultural estable i al llarg del primer trimestre de 2022 acollirà obres com 'Señora de rojo sobre fondo gris', amb José Sacristán, o 'Los días de la nieve', amb la interpretació de Rosario Pardo.

 Peníscola acollirà també concerts a càrrec de les Arts, així com cicles cinematogràfics.

 Filmoteca al Raval i al Paranimf

 La Filmoteca continua celebrant l'Any Berlanga amb la projecció de les últimes pel·lícules de l'extraordinària filmografia del director valencià al Teatre del Raval.

 D'altra banda, des del 15 de gener fins al 6 de març de 2022, el Paranimf de l'UJI, amb la col·laboració de la Filmoteca, dedica un cicle al director hongkongués Wong Kar-Wai.

Te puede interesar
Lo más visto