L'Ajuntament de Sant Jordi suspén tots els actes públics aquest Nadal davant l'augment de casos de Covid

Iván Sánchez: “Hem pres aquesta difícil decisió perquè la celebració de les festes pot multiplicar la transmissió del virus”

General 21 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
Iván Sánchez reparte material prevención

L'Ajuntament de Sant Jordi ha decidit decretar la suspensió de tots els actes públics a celebrar en recintes i instal·lacions municipals, així com en la via pública, fins al dia 7 de gener de 2022, sempre que la celebració dels mateixos supose el no ús de les màscares. Així ho ha decidit l'equip de Govern vist l'augment de casos de Covid-19 en el municipi de Sant Jordi, així com en la resta de municipis de la comarca.

Iván Sánchez*Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “hem hagut de prendre aquesta difícil decisió amb pesar tenint en compte l'arribada de les Festes Nadalenques i de final d'any, la celebració del qual pot comportar un augment de la transmissió del virus si no s'adopten mesures de prevenció”. Aquesta decisió, en concret, suposa “suspendre la celebració de la Nit de cap d'any en el Pavelló Poliesportiu Municipal”.

Així mateix, l'Ajuntament de Sant Jordi també ha recomanat a les associacions locals que eviten realitzar activitats que suposen concentració de persones, així com també recomanar al conjunt de la població no acudir a llocs on es produïsca aglomeració de persones, llevat que es puga utilitzar la màscara.

Finalment, l'Ajuntament de Sant Jordi ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania en el seguiment de les recomanacions del Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Iván Sánchez Cifre ha assegurat que “la prevenció sempre ha sigut la màxima que ha guiat la nostra gestió al capdavant de l'Ajuntament de Sant Jordi, avançant-nos fins i tot al que les autoritats sanitàries ens deien, i fins ara hem pogut seguir avant. Per això, sentint-ho moltíssim per la il·lusió que teníem de celebrar junts el comiat del 2021, per tot el treball realitzat per tantes persones, especialment la regidora de Festes, hem decidit suspendre tots els actes públics. La nostra responsabilitat és previndre i evitar situacions de risc”.

Influeixen la facilitat de contagi i les recomanacions del Ministeri

L'equip de Govern de Sant Jordi, a l'hora de prendre aquesta decisió, ha tingut en compte que l'extensió de la malaltia COVID-19, la seua facilitat de contagi i les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aconsellen evitar qualsevol concentració en centres i establiments en què es produïsca afluència i un moviment important de persones per existir un major risc d'exposició i transmissió del virus.

Vistes les responsabilitats assignades als Ajuntaments en la 1a Circular Ajuntaments COVID-19, emesa per l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana amb data 11 de març de 2019.

Vist l'escrit de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del sistema Sanitari Públic de la Generalitat Valenciana, de data 11 de març de 2019, sobre realització d'esdeveniments en el terme municipal.

Vist el que es disposa en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, sobre competències dels alcaldes en matèria de gestió dels recursos municipals dins del seu territori, així com adopció de mesures, en cas de catàstrofe o d'infortunis públics o greu risc per a la població, l'Ajuntament de Sant Jordi ha decidit suspendre tots els actes públics.

 

Te puede interesar
Lo más visto