Castelló valora la compra de 29 habitatges per a lloguer assequible pel Consell en dos anys

La Regidoria i la Conselleria destaquen l'efectivitat del tanteig i retracte, que suposa 18 del total de pisos adquirits a la ciutat

General 22 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
08-11-2021 maría jesus garrido

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló valora els esforços de les Administracions autonòmica i municipal per incrementar el parc públic d'habitatge destinat a lloguer asesquible. Subratlla que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha adquirit a la capital de la Plana en aquesta legislatura 29 pisos amb una inversió de 1,8 milions d'euros. Una xifra que se suma a les 6 cases adquirides per l'Ajuntament en el seu Pla de Compra Pública.

“La Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament de Castelló estem fent un esforç en aquest mandat per a incrementar el parc públic d'habitatge per a lloguer municipal per a fer front a l'emergència residencial, ressaltant l'adquisició mitjançant el tanteig i retracte, una fórmula en el qual l'Administració té dret preferent en operacions de subhasta d'habitatge procedents d'impagaments d'hipoteca o de dacions en pagament”, ha explicat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Per part seua, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana de la Conselleria, Elena Azcárraga, afirma que Castelló és un dels municipis inclosos en el catàleg de necessitat alta d'habitatge i per això subratlla el “objectiu del Consell a ampliar el parc públic en àrees que més el necessiten com Castelló”. També destaca “l'efectivitat del tanteig i retracte quan els temps d'adquisició i l'estalvi de recursos públics”.

El tanteig i retracte contempla 18 de les 29 cases integrades per la Generalitat en la capital de la Plana en dos anys . Les 18 han tingut un preu total de 1,1 milions d'euros. La resta d'habitatges s'han assumit per concurs d'adquisició o compra directa per raons d'emergència residencial.

A aquestes 29 cal afegir les 6 que ha sumat l'Ajuntament en el Pla de Compra Municipal, amb un cost de 600.000 euros. Són les primeres adquisicions d'habitatges públics per part del Consistori des de 1984. Així mateix, la regidora ressalta que ara es valoren altres 4, les condicions de les quals ja han rebut el vistiplau dels serveis tècnics.

.

Te puede interesar
Lo más visto