Obres Públiques inverteix més de 2,2 milions d'euros en la rehabilitació de les carreteres CV-151 i CV-16, en els termes de l'Alcora i Castelló de la Plana

Aquestes obres s'emmarquen en el programa d'actuacions encaminades a la millora de la seguretat viària en la Comunitat Valenciana

General 23 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
2564-CARRETERAS-710x500
Font: Castelloninformacion.com

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha invertit més de 2,2 milions d'euros en la rehabilitació del ferm de les carreteres CV-151 i la CV-16, en els termes municipals de l'Alcora i Castelló de la Plana.

Per al conseller de Política Territorial, Arcadi España, "garantir l'adequada conservació de les infraestructures al servei de la mobilitat és un dels principals objectius de la Generalitat". Així, ha afegit que, des de la Conselleria, "treballem perquè les nostres carreteres tinguen els adequats estàndards de qualitat".

En aquest sentit, el titular d'Obres Públiques del Consell ha reiterat que "invertir en el manteniment i conservació de les carreteres és invertir en seguretat viària, en qualitat de vida i desenvolupament econòmic perquè unes bones infraestructures no sols impulsen la indústria, el comerç o el turisme, també faciliten els desplaçaments en l'esdevenir diari dels nostres veïns i veïnes".

Les obres en aquestes carreteres s'emmarquen en el programa d'actuacions encaminades a la millora de la seguretat viària en la Comunitat Valenciana i han consistit en el reforç del ferm dels trams deteriorats; el sanejament de les zones més danyades i actuacions en passos superiors amb impermeabilització de tauler i reposició de les juntes de dilatació, segons el cas.

Així mateix, s'ha dut a terme la reposició de senyalització horitzontal i elements d'abalisament, i la retirada i reposició de sistemes de contenció de vehicles adaptats a la nova normativa en zones puntuals de totes dues carreteres.

Les carreteres CV-16 i CV-151, de titularitat autonòmica, pertanyen a la Xarxa Bàsica i a la Xarxa Local de carreteres de la Comunitat Valenciana, respectivament.

La CV-16 comunica Castelló amb l'Alcora i té una longitud aproximada de 13,2 quilòmetres. L'actuació en aquesta carretera s'ha realitzat en dos trams. El primer abasta des de l'enllaç amb la CV-10 a la intersecció amb la CV-160, que suporta un trànsit de 17.843 vehicles/dia i un percentatge de pesats del 9,7%. El segon tram va del PK 10+000 a la intersecció amb la CV-21 que porta a Onda, que té una intensitat de 4.755 vehicles/dia i un percentatge de pesats del 18,7%.

Per part seua, la CV-151, amb una longitud aproximada de 2,1 quilòmetres, s'inicia en la N-340 en el seu accés a Castelló per l'Hospital de la Magdalena i finalitza en la CV-10, ja en el terme municipal de Borriol. La intensitat mitjana diària és de 25.811 vehicles/dia amb un percentatge de pesats del 4,3.

El trànsit suportat per totes dues carreteres, el temps transcorregut des de la seua construcció o el tipus de mescla bituminosa utilitzada en alguna d'elles han anat produint una deterioració gradual que, encara que s'ha anat mitigant mitjançant les labors de conservació realitzades al llarg dels anys, presentaven un estat que requeria restauració de les característiques de les carreteres per a oferir seguretat i comoditat en la conducció.

Te puede interesar
Lo más visto