Castelló inicia una campanya nadalenca per reciclar més vidre durant aquestes festes

L’Ajuntament i Ecovidrio instal·len ‘iglús’ rojos per conscienciar en aquestes dates que incrementa la generació i consum d’envasos de vidre

General 23 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
22-12-2021 Garcia campanya reciclatge vidre Nadal

L’Ajuntament de Castelló i l’entitat encarrega de la gestió del reciclatge de vidre a la ciutat, Ecovidrio, han engegat una campanya de sensibilització durant aquestes festes de Nadal amb l’objectiu de promoure el reciclatge d’envasos de vidre entre tots els ciutadans.
 
‘Tenim raons de pes’, tal com s’anomena la iniciativa, convida a tot el veïnat i visitants de la ciutat a reciclar els residus d'envasos de vidre generats durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu de residus i en els quals es consumeix el 20 % dels envasos de vidre que es reciclen en un any.


 
La campanya que s'estendrà fins al 6 de gener s’ha presentat aquest matí a la Plaça María Agustina junt amb un dels quatre ‘iglús’ rojos que s’han col·locat per la ciutat. Els altres estan ubicats al Parc Ribalta, a la Plaça Fadrell i a la Plaça Hort dels Corders.
 
El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha estat l’encarregat de presentar la iniciativa, junt amb el gerent de zona d’Ecovidrio Roberto Fuentes, amb la qual “volem conscienciar sobre la necessitat de reciclar totes i tots individualment en pro d’una ciutat verda per minvar conseqüències col·lectives com ho és el canvi climàtic”. “Ara que venen dates especials on augmenta el consum, hem de posar-nos més seriosos amb el reciclatge i contribuir per acabar el 2021 amb accions sostenibles i començar el 2022 amb el repte d’incorporar aquest hàbit al nostre dia a dia”, ha destacat l’edil Garcia.
 
Així mateix, en les immediacions dels contenidors es situarà un educador o educadora ambiental que informarà a la ciutadania sobre els beneficis ambientals que té el reciclatge de vidre, així com repartiran marcapàgines amb la imatge de la campanya i amb missatges sobre sostenibilitat. Concretament estaran els dies 27, 28 i 29 de desembre de 10.00 a 14.00 hores.
 
Cal ressenyar que el vidre que es diposita en els contenidors es recicla pràcticament al 100% i s’utilitza per a la fabricació d'envasos de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. El reciclatge de vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic, ja que a l’utilitzar el vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primes, evitant l’erosió del sòl i la desforestació del nostre entorn, a banda de la minimització de l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i el conseqüent estalvi energètic.
 
Dades de reciclatge de vidre a Castelló
 
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els ciutadans de Castelló van reciclar un total d'1.721.100 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 9,88 quilograms de vidre.
 
Respecte a la taxa de contenerització, Castelló se situa amb una mitjana de 274 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 636 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi. Tot i això, Castelló preveu incrementar amb més de 200 nous punts de reciclatge en els pròxims dos anys fins a baixar la ràtio a un contenidor per cada 204 habitants.

Te puede interesar
Lo más visto