La Policia Local realitza 121 denúncies per incomplir les mesures anticovid aquest mes

L'alcaldessa valora positivament la resposta massiva després de les 418 dosis inoculades en el nou centre de vacunació de la Pèrgola

Successos 25 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
23-12-21 Marco, Donate y López reunión del CECOPAL

La Policia Local de Castelló ha imposat un total 121 denúncies per incomplir les mesures de prevenció davant la covid-19 en el que portem de mes. D'elles 49 s'han imposat per consumir alcohol en la via pública, 44 per infraccions generals de mesures ‘anticovid’ com no mantindre la distància o fumar en terrasses, 17 per no portar la màscara quan és obligatori, sis per no exhibir o sol·licitar el passaport-covid (una d'elles a un establiment) i altres cinc per molèsties i reunions en domicilis o locals sense el manteniment de les respectives mesures de prevenció.

D'aquestes dades s'ha donat compte aquest dijous en la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) mantinguda per a avaluar l'evolució de la pandèmia a la ciutat de Castelló. En aquest sentit, s'ha recalcat l'alt nombre de casos que, segons les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, situen la incidència acumulada a Castelló en 782,15 positius. En total, 1.363 persones han donat positiu durant els últims 14 dies.

L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha llançat un missatge de prudència a la ciutadania. “Entrem a partir d'aquest dijous en unes dates en les quals són habituals les trobades, reunions i menjars amb familiars i amistats, i per això vull llançar un missatge de màxima prudència en un moment en el qual la incidència acumulada del virus a la nostra ciutat quasi ronda els 800 casos”, ha manifestat.

Marco ha recordat que és imprescindible extremar la cautela aquests dies, mantindre les distàncies, la higiene de mans i usar la màscara. “En aquests moments en els quals estem immersos en una nova ona és fonamental avançar en el procés de vacunació, ja que és l'antídot per a frenar aquesta pandèmia, però, fins i tot amb la pauta de vacunació completa cal continuar mantenint les mesures de prevenció per a protegir-nos i protegir les persones del nostre entorn”, ha manifestat.

Durant la reunió d'aquest dijous també s'ha realitzat balanç del primer dia de vacunacions sense cita prèvia realitzades en la jornada d'ahir en la Pèrgola. En total, es van posar 418 dosi. “El nou punt de vacunació establit en coordinació amb el Departament de Salut de Castelló en aquesta cèntrica instal·lació municipal està sent molt ben acollit per la població”, ha destacat. Aquest dijous, es continuaran administrant dosi sense cita prèvia en la Pèrgola.

Finalment, en la reunió s'ha abordat el dispositiu policial activat durant aquestes dates, un reforç que continuarà actiu per Nadal per a vetlar pel compliment de les mesures anticovid.

Te puede interesar
Lo más visto