Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ivace rep en quatre mesos 1.700 sol·licituds d'ajuda per a l'adquisició de vehicles elèctrics

L'Ivace concedeix ajudes de 7.000 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics i de 5.000 euros per als híbrids endollables

General 04 de enero de 2022 Redacció Redacció
mantenimiento_carro
Font: Revistaturbo.com

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) dependent de la Conselleria de Economía Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut un total de 1.700 sol·licituds fins a novembre per a accedir a les ajudes a la compra de vehicles sostenibles, elèctrics purs i endollables, que van entrar en vigor a la fi del passat mes de juliol.

 Aquestes ajudes s'emmarquen dins del Pla Moves III, que en la Comunitat Valenciana gestiona Ivace Energia, i que en aquesta tercera edició triplica el seu pressupost respecte a la segona convocatòria en el nostre territori, amb un total de 30 milions d'euros enfront dels 10,5 milions de 2020. Per a aquestes sol·licituds l'Ivace preveu destinar, 6,8 milions d'euros, això és, un 22, 8% del pressupost total.

 La quantia de les ajudes varia en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant i són els propis concessionaris adherits a aquest programa els que s'encarreguen de la tramitació per a l'obtenció de les ajudes. Fins hui s'han adherit prop de 200 concessionaris de tot el territori valencià.

 La major part de les sol·licituds rebudes fins hui,748, correspon a la compra de turismes elèctrics purs, a la qual segueixen 706 per a l'adquisició de turismes híbrids endollables, 211 motocicletes elèctriques, 21 furgonetes elèctriques i 20 quadricicles elèctrics.

 Les sol·licituds rebudes fins al moment permetran un estalvi d'energia de 158 tones equivalents de petroli a l'any, la qual cosa suposarà deixar d'emetre cada any 431 tones de CO? a l'atmosfera.

 Pel que fa al perfil dels sol·licitants, la major part són particulars. Així doncs, de les 1.706 ajudes sol·licitades fins hui, 1.426 són de ciutadans particulars, 242 corresponen a pimes, 21 a grans empreses i 17 a entitats.

 L'objectiu fonamental ha explicat el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, "és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives enfront de les convencionals, especialment els elèctrics per a disminuir les emissions de gasos contaminants, millorar la qualitat de l'aire, alhora que suposa un important estímul per al sector".

 El titular d'Economia ha mostrat la seua satisfacció pel bon acolliment que està tenint el programa i ha posat l'accent que la societat mostra cada vegada "una major sensibilització cap a la necessitat d'avançar cap a una mobilitat més sostenible i la demanda de vehicle sostenibles està creixent de forma molt important".

 Així doncs, Ivace Energia subvenciona l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) de vehicles nous d'energies alternatives.

 Per a accedir a les ajudes, han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes.

 Per al titular d'Economia Sostenible, el foment de la mobilitat urbana sostenible "passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics".

 Quantia de les ajudes

 Les quanties varien en funció de la mena de vehicle, del sol·licitant (particulars autònoms i entitats, pimes o gran empresa) i de si existeix o no desballestament d'un vehicle antic. Així doncs, s'atorguen ajudes econòmiques de 7.000 euros per als particulars, autònoms i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 5.000 euros per als híbrids endollables. En cas de no fer ferralla un vehicle, les ajudes per a la compra d'un vehicle elèctric pur ascendiran fins als 4.500 euros i 2.500 per als endollables.

 En el cas de les motocicletes elèctriques, l'incentiu pot arribar als 1.300 euros amb desballestament i de 1.100 euros sense manar al desballestament un vehicle.

 El preu del vehicle elèctric no pot excedir els 45.000 euros, a excepció dels models elèctrics de huit o nou places, els quals podran aconseguir els 53.000 euros. En el cas de les motos elèctriques, el seu preu no podrà sobrepassar els 10.000 euros.

 Així mateix, la compra de furgonetes elèctriques per part dels professionals autònoms, se subvencionarà amb fins a 9.000 euros en cas que l'usuari faça ferralla el seu vell vehicle i amb fins a 7.000 en cas que no ho faça.

 A més, el programa Moves III proporciona ajudes d'un 10% addicional a actuacions en municipis de menys de 5.000 habitants tant per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega en aquests territoris com per a la compra de vehicles per part de persones que estiguen empadronades en ells. També dota amb un 10% extra l'ajuda que reben les persones amb mobilitat reduïda.

 Pressupost i terminis

 Les ajudes per a l'adquisició de vehicles elèctrics, compten amb un pressupost fins a 2023 de 30 milions d'euros i contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers. Per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics, està prevista la publicació de la convocatòria per als pròxims dies i comptarà amb un pressupost de 10,5 milions d'euros.

 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter