Castelló reforça les mesures per a evitar aglomeracions en la visita dels Reis Mags

Festes apel·la a la responsabilitat i insta a mantindre les distàncies de seguretat, a usar la mascareta i a no acostar-se a les carrosses

General 03 de enero de 2022 Redacció Redacció
IMG_1452-710x500 (1)

Castelló rebrà als Reis Mags dimecres que ve, 5 de gener, amb un dispositiu especial adaptat a la situació d'emergència sanitària actual en el qual preval el reforç de les mesures de prevenció i de seguretat davant la covid dirigides a evitar aglomeracions.

En aquest sentit, cal destacar la cavalcada, que es recupera enguany però amb un recorregut més llarg i per carrers més amplis dels habituals, barrat en alguns trams, de manera que s'eviten concentracions de persones en determinats punts del trajecte de la comitiva reial. A més, s'ha decidit que pel mateixos motius no es llançaran caramels des de les carrosses i es demana no acostar-se tampoc als vehicles ni als grups d'animació, que no interactuaran amb el públic. Abans de la cavalcada, i després del seu desembarcament al Grau, els Reis Mags recorreran els barris de la ciutat en cotxes, de manera que es diversifiquen també els punts on poder veure'ls.

“Hem dissenyat una visita segura de Melcior, Gaspar i Baltasar i apel·lem a la prudència i a la responsabilitat dels nostres veïns i veïnes per a gaudir d'una jornada en la qual són protagonistes els xiquets i xiquetes”, ha explicat el regidor de Festes, Omar Braina. “Des del Patronat Municipal de Festes instem a complir les mesures de seguretat davant la covid, a evitar aglomeracions, mantindre les distàncies i usar la mascareta. Fa mesos que treballem en el dispositiu de seguretat anticovid, de la mà de Salut Pública, i cal continuar incidint en la protecció i la prevenció”, ha ressaltat Braina.

Així, els Reis Mags arribaran a les 11.00 hores al Grau i desembarcaran en la plaça de la Mar, on saludaran al públic i a través d'un recorregut barrat, arribaran a la plaça de Séte per a fer des d'allí un breu parlament. Després s'iniciarà el recorregut en vehicles pels barris i els grups perifèrics, fins a les 14.00 hores i des de les 16.00 fins a l'hora de la cavalcada, que s'inicia a les 18.00 hores.

La cavalcada, que enguany té als joguets com a temàtica, eixirà des del carrer Governador a l'altura de la plaça Cardona Vives a les 18.00 hores i recorrerà l'avinguda Casalduch, per a passar després per l'avinguda Chatellerault i acabar a l'esplanada del Palau de la Festa, aproximadament una hora i mitja després, cap a les 19.30 hores, on se'ls farà lliurament a Ses Majestats de la clau de la ciutat. Darrere l'altre breu parlament de Melcior, Gaspar i Baltasar, que també es farà en llengua de signes (com el del matí al Grau) es donarà per acabada la jornada amb una rematada pirotècnica.

Te puede interesar
Lo más visto