Ximo Puig advoca per enfortir la competitivitat de les empreses creant oportunitats de formació i ocupació per a les persones joves

El cap del Consell destaca l'alt índex d'inserció laboral d'aquestes beques, que s'han duplicat des de 2014 i que, tal com ha anunciat, s'ampliaran en 2022

General 06 de enero de 2022 Redacció Redacció
211228_PRE_Foto1_Becas_Ivace

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat com una prioritat del Consell enfortir la competitivitat del teixit productiu creant oportunitats de formació i ocupació per a persones joves, una via que a més, ha indicat, enforteix davant futures crisis.

Així ho ha expressat durant l'acte de lliurament de les beques de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) a les persones joves beneficiàries de l'última edició dels programes Ivace Exterior i Ivace Exportació+Ocupació. En l'acte també ha participat el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El cap del Consell ha destacat l'alt índex d'inserció laboral d'aquestes beques, que s'han duplicat des de 2014 i que, tal com ha anunciat, s'ampliaran l'any vinent. "Sou l'esperança d'aquesta Comunitat", ha assenyalat el president dirigint-se a les noves persones becades, davant les que ha destacat la importància de la formació per a consolidar la creació d'ocupació de qualitat i un model productiu més competitiu.

En aquest sentit, el president s'ha mostrat partidari de posar tota les eines a l'abast de les i els joves de la Comunitat per a afavorir la seua inserció laboral en finalitzar els estudis,i ha subratllat la utilitat de les beques Ivace, que han permés que el 90% de les persones joves beneficiàries de les mateixes hagen aconseguit una ocupació lligada al comerç exterior. A més, el nombre de beques concedides en el marc d'aquests programes s'ha duplicat des de 2014, i ha passat de 29 a 70.

"Aqueix és l'objectiu: reforçar a les empreses i facilitar un projecte de vida els nostres joves", ha assenyalat el president.

Noves beques Ivace I+I

Per part seua, en la seua intervenció, Rafa Climent ha anunciat la publicació d'un nou programa de beques en 2022. "Són les beques Ivace Internacionalització + Innovació (I+I), amb les quals perseguim dotar a les empreses i entitats de la Comunitat Valenciana de personal qualificat i especialitzat en estratègies digitals per a incrementar la competitivitat i venda internacional", ha indicat.

Des de la Conselleria d'Economia Sostenible, ha assenyalat Climent, "mantenim la nostra atenció en la recuperació econòmica després d'una època complexa i la nostra aposta per la creació de noves oportunitats per als i les joves que inicien la seua trajectòria laboral".

"És necessari oferir noves oportunitats d'ocupació i especialització als nostres i les nostres joves", ha ressaltat també durant l'acte.

Te puede interesar
Lo más visto