La Generalitat crearà 5.000 noves places d'aparcament per a bicicletes

S'habilitaran 65 nous estacionaments protegits que se situaran prop d'estacions de metro i tren per a fomentar la intermodalitat

General 09 de enero de 2022 Redacció Redacció
APARCAMIENTO-BICICLETAS-SEVILLA1

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat crearà 5.000 noves places d'estacionament per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal en l'àrea metropolitana de València. Aquestes noves places s'articularan a través de 65 nous estacionaments, 22 d'ells situats en els voltants d'estacions de Rodalia i 43 pròxims a parades de metro metropolitanes.

Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Arcadi España, qui ha destacat que "l'existència d'aparcaments d'aquest tipus en els punts d'intercanvi modal és imprescindible per a potenciar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà en connexió amb la resta de maneres de transport públic". "Aquesta mesura és un exemple més del compromís del Consell per avançar cap a una mobilitat quotidiana cada vegada més sostenible a les nostres ciutats", ha defensat.

L'objectiu d'aquesta acció és "disposar d'espais adequats en les principals parades de transport públic metropolità, especialment en aquelles pròximes a nuclis urbans residencials amb potencial presència de ciclistes", ha assegurat Arcadi España.

Actualment les parades de Torrent Avinguda, Entroncament, Alboraia Peris-Aragó i Quart de Poblet ja compten amb estacionaments d'aquest tipus, àrees tancades exclusives per a l'estacionament de bicicletes, que compten amb càmeres de videovigilància per a augmentar la seguretat dels recintes.

A més de bicicletes, aquests aparcaments podran albergar altres mitjans de transport alternatius, com a patinets o similars, per als quals s'habilitaran taquilles específiques amb possibilitat de recàrrega.

Te puede interesar
Lo más visto