Vint equips militars d'immunització reforçaran 8 departaments i 13 punts de vacunació estables

Aquests equips s'uneixen als 149 amb els quals la Conselleria de Sanitat ja està immunitzant a la població en 47 punts estables de vacunació

Sanitat 03 de enero de 2022 Redacció Redacció
dos-rastreadores-del-ejercito-foto-ricardo-rubio-europa-press_15_1000x564
Font: Consalud.es

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha incorporat 20 equips mòbils militars de vacunació, desplaçats pel Ministeri de Defensa, amb la finalitat d'agilitar i reforçar el procés d'immunització de la població valenciana en huit departaments de salut, i en concret, l'administració de dosi de reforç.

La consellera de sanitat, Ana Barceló, ha indicat que "aquests 20 equips militars se sumaran als 149 de la Conselleria de Sanitat, que ja estan immunitzant amb dosi de reforç en els punts de vacunació permanents. Per tant, podrem agilitar de manera considerable el procés de vacunació".

És a dir, es tracta d'accelerar la vacunació de la dosi de reforç en les persones majors de 60 anys, les persones que anteriorment han rebut la vacuna de Janssen (totes dues en el seu tram final) i el grup de població que ha sigut immunitzat amb la doble pauta de AstraZeneca.

Així, una vegada finalitzats aqueixos grups prioritaris, la campanya de vacunanció seguirà amb el grup de població de persones majors de 50 anys, i posteriorment, en els majors de 40 anys.

"És molt important rebre la dosi de reforç i continuar protegint la població. Com sabem, la vacuna és el nostre principal aliat enfront del coronavirus, a més de les mesures de protecció. Si et citen, per favor, acudeix" ha insistit la titular de Sanitat.

Vacunadors militars en 8 departaments de salut

Els 8 departaments de salut que es reforçaran són: Vinaròs, València-Hospital Clínic, València-Arnau, València-Hospital Peset, Xàtiva. Alcoi, Orihuela i Torrevieja.

En concret, les localitats en les quals seran presents els equips mòbils militars de vacunació són: Vinaròs (Llar del pensionista), Peníscola (Centre de salut), Benicarló (Centre de salut), València-Hospital Clínic, Lliria (Pavelló multiús), Paterna (Centre de salut), València-CIPS Hospital Peset, Xàtiva (Centre de salut), Ontinyent (Centre salut), Hospital d'Alcoi, Orihuela. (Centre majors Escorratel), Callosa (Ajuntament) i Hospital de Torrevieja.

Te puede interesar
Lo más visto