Castelló aprova els pressupostos dels organismes autònoms per 10,2 milions d'euros

L'Ajuntament avança així en l'elaboració dels comptes municipals del 2022 dirigides a la recuperació social i econòmica

Economía 04 de enero de 2022 Redacció Redacció
Amparo-Marco-despacho-scaled

Els organismes autònoms de l'Ajuntament de Castelló ja tenen els pressupostos aprovats per a 2022, per un muntant total de 10,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un avanç en l'elaboració del pressupost municipal per a l'any vinent. Hui s'ha aprovat en consell rector el del Patronat Municipal de Festes, que se suma al del Patronat Municipal d'Esports, el del Patronat Municipal de Turisme i el del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació aprovats en els seus respectes consells rectors celebrats al llarg d'aquesta setmana.

“Els quatre organismes autònoms de l'Ajuntament, de Festes, Turisme, Esports i Ocupació, ja tenen els pressupostos aprovats per a l'any vinent, per la qual cosa avancem així per a tindre com més prompte millor el pressupost municipal del 2022, que contribuïsca a reactivar Castelló i a continuar pal·liant els efectes socials i econòmics de la covid”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

El Patronat Municipal de Festes ha aprovat hui el pressupost per a 2022, que ascendeix a 2,1 milions d'euros, dels quals l'aportació municipal és de 1,6 milions. La xifra total suposa més de 1,1 milions d'euros més respecte al pressupost d'enguany, en el qual no s'han pogut celebrar les festes de la Magdalena, a les quals es destinen el gruix dels comptes. Els comptes s'han aprovat després de rebutjar les esmenes, per majoria i amb l'abstenció de PP i Vox.

Quant al pressupost del Patronat Municipal de Turisme, els comptes aprovats ascendeixen a un total de 1,3 milions d'euros, dels quals pràcticament la totalitat és aportació municipal. En 2021, el pressupost va ser d'1.098.770 euros, dels quals 1.094.111 han sigut aportació de l'Ajuntament. El consell rector de Turisme va donar llum verda al pressupost per majoria i el vot en contra dels representants del PP i Vox.

Respecte al pressupost del Patronat Municipal d'Esports, la quantia d'enguany és de 6 milions d'euros, amb una aportació municipal de 5,1 milions. El pressupost del 2021 d'aquest patronat va ser de 5,86 milions, amb la mateixa aportació municipal prevista per a l'any vinent. Els comptes van tirar avant per majoria, amb dos vots en contra i una abstenció, i sense esmenes.

El Consorci del Pacte Local per l'Ocupació de Castelló també ha aprovat el pressupost de 2022 en consell rector, sense esmenes i per unanimitat, amb un muntant total de 857.258 euros, dels quals el 100% és aportació municipal. Els comptes de 2021 va ser de 949.543 euros, amb una aportació del consistori de 829.543 euros.

Aprovació dels nous estatuts de Festes

D'altra banda, en el consell rector de Festes de hui, s'ha aprovat per majoria, i els vots en contra de PP i Vox, la proposta dels nous estatuts reguladors del Patronat Municipal de Festes, així com l'elevació de l'acord a la Junta de Govern Local. Els nous estatuts substituiran als aprovats pel ple del 27 de juliol de 2012, i corregits mitjançant acord de data 24 de gener de 2013.

El regidor de Festes, Omar Braina, ha posat en valor “el suport de la major part del consell rector a aquests nous estatuts, que pretenen adaptar la configuració del Patronat de Festes a la realitat social i normativa actual, aclarir i concretar el paper i funcions dels diferents òrgans del mateix i corregir algunes disfuncions en el seu funcionament”.

Per part seua, durant el consell del Patronat de Festes, la regidora de Feminisme i Cultura, Verònica Ruiz, ha posat en relleu que “els nous estatus contemplaran el valencià com a llengua oficial de les nostres Festes i a més tots els òrgans hauran de ser paritaris”.

Te puede interesar
Lo más visto