Castelló renova el conveni amb el Banc d'Aliments amb una subvenció de 46.000 euros

L'alcaldessa recolza la labor que realitza aquesta organització a favor de les persones en situació de vulnerabilitat

General 04 de enero de 2022 Redacció Redacció
Visita al BancoAlimentos (archivo)

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha renovat el conveni amb l'Associació Banc d'Aliments per a abordar el desenvolupament del projecte anual ‘Suport econòmic a l'associació Banc d'Aliments’, que enguany ha rebut 46.000 euros de subvenció. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha assenyalat que per a l'Ajuntament “és una prioritat promoure polítiques i actuacions socials dirigides a la cobertura de necessitats bàsiques de persones sense llar i persones en risc d'exclusió”. Així mateix, Marco ha posat en valor la labor que desenvolupa el Banc d'Aliments quant a la seua resposta humanitària i social a través del repartiment d'aliments i l'accés a productes d'higiene.

L'alcaldessa ha destacat que aquest tipus de projectes i ajudes econòmiques “són fonamentals en moments en els quals la societat continua patint la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia i que està afectant els sectors i persones més vulnerables”. Així, l'Ajuntament col·labora amb aquest projecte que consisteix, entre altres coses, en la compra d'aliments (a través de donacions i subvencions) i a cobrir les despeses per al posterior repartiment entre associacions oficials inscrites al Banc d'Aliments, que són les que s'encarreguen de fer el repartiment a les persones en situació de vulnerabilitat.

“La voluntat de l'Ajuntament de col·laborar amb l'associació Banc d'Aliments és constant des de 2016”, ha indicat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, qui ha posat en valor el treball de l'associació “l'objectiu de la qual és aconseguir aliments per a distribuir-los de manera gratuïta entre les entitats benèfiques dedicades a l'assistència i cura de les persones en situació de vulnerabilitat Social”.

L'aportació municipal a aquest projecte està destinada a cobrir les despeses ocasionades pel lloguer dels dos locals de l'associació al Grau i a Castelló, respectivament, les despeses corrents de subministraments, l'adquisició d'una màquina per a efectuar donacions, el rènting d'un camió i la compra d'aliments.

Te puede interesar
Lo más visto