El Consell autoritza dos convenis per a l'assistència sanitària pública i atenció de lesionats en accidents de trànsit

Els acords se signen amb el Consorci de Compensació d'Assegurances i els Consorcis General de València i Provincial de Castelló

General 08 de enero de 2022 Redacció Redacció
triangulo-accidente-coche

El Consell ha autoritzat dos convenis de col·laboració per a l'assistència sanitària pública i atenció de lesionats en accidents de trànsit mitjançant serveis d'emergències sanitàries, per als exercicis 2022 a 2025.

Un dels convenis regula l'assistència derivada d'un accident de trànsit en els dos primers anys posteriors al sinistre o fins a l'estabilització del pacient; mentre que l'altre té com a objectiu l'assistència sanitària d'emergències a lesionats en accidents de trànsit, contemplant l'assistència in situ, així com el trasllat del pacient des del lloc de l'accident a un centre sanitari.

Aquests convenis signats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública se subscriuen, d'una banda, amb el Consorci de Compensació d'Assegurances, la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA); i per un altre, amb el Consorci Hospital General de València i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló.

L'objectiu de tots dos convenis és adherir-se al conveni marc d'assistència sanitària pública derivada d'accidents de trànsit i l'assistència sanitària futura derivada d'un accident, per al període de 2022 a l'any 2025, davant la finalització del vigent conveni en la Comunitat Valenciana.

Així mateix, aquest conveni agilita els tràmits de liquidació i pagament de les despeses per assistència sanitària a lesionats en accidents de trànsit a càrrec de les entitats asseguradores.

Els beneficiaris seran les unitats administratives dels departaments de Salut, així com les pròpies entitats asseguradores. D'altra banda, la signatura d'aquests convenis no genera despesa econòmica a l'Administració.

Com a novetat, els convenis estableixen un sistema de pagament únic en atenció sanitària futura derivada d'un accident de trànsit, i un 

Te puede interesar
Lo más visto