Onda presenta el seu calendari fiscal per a 2022 amb rebaixa de l'IBI i bonificacions per ús d'energies renovables

L'Ajuntament manté les bonificacions en l'IAE i ICIO per a incentivar l'arribada de noves inversions

Economía 09 de enero de 2022 Redacció Redacció
IMG_0094 copia

L'Ajuntament d'Onda ha presentat el calendari fiscal de 2022 amb tota la informació sobre els tributs i els períodes de pagament. Així, el document, que es pot consultar en la web municipal o recollir presencialment en dependències municipals, reflecteix la revolució fiscal que el govern municipal està duent a terme i que culmina enguany amb una rebaixa del 15% en l'IBI durant aquesta legislatura, passant d'un tipus impositiu del 0,72%, en 2019, al 0,61%, en 2022. Aquesta mesura suposarà per als ondenses un estalvi total de quatre milions d'euros durant tota la legislatura que el consistori deixarà de recaptar.

A més, la guia fiscal contempla diverses bonificacions com la del 20% en l'IBI per a aquells ondenses que instal·len en el seu habitatge sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar, una mesura que respon a la ferma aposta del govern municipal per la sostenibilitat i l'agenda Onda 2030. O bé els descomptes per a famílies nombroses, que van des del 50% en habitatges de 3 a 6 fills, al 75% en cas de tindre de 7 a 9 fills i arribant al 90% per a famílies amb deu fills o més.

En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda ha destacat que “en aquest equip de govern continuem treballant per dur a terme una gestió més eficient dels recursos per a oferir a la ciutadania els millors serveis. Hem demostrat que és compatible baixar impostos i mantindre la qualitat del servei públic”.

Bonificacions en el ICIO i IAE

D'altra banda, es mantenen les bonificacions de l'IAE per als primers cinc anys d'activitat empresarial: sent el descompte del 50% els dos primers anys, del 25% el tercer i quart any i del 10% el cinqué any. A més, també compten amb la bonificació del 50% aquelles empreses que generen ocupació i que utilitzen la cogeneració i del 95% per a les cooperatives.

Quant al ICIO, es manté la bonificació del 95% per a aquelles construccions, instal·lacions i obres específiques que siguen necessàries per a la incorporació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar i, d'altra banda, l'incentiu del

50% del ICIO per a aquelles construccions, instal·lacions i obres que es realitzen en els polígons industrials amb menys del 50% d'ocupació. L'objectiu d'aquestes mesures és incentivar l'arribada de noves inversions. 

Te puede interesar
Lo más visto