L'Ajuntament d'Onda destina 12.000 euros en ajudes per a la rehabilitació d'habitatges i façanes

L'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda i embellir el centre històric

Economía 05 de enero de 2022 Redacció Redacció
Onda - Rehabilitación viviendas

L'Ajuntament d'Onda ha concedit ajudes, per valor de 12.023 euros, per a l'adequació d'habitatges a les necessitats de les persones majors i amb discapacitat del 65% i la rehabilitació de façanes cobertes en Centre Històric Protegit. En total són set propietaris i comunitats de propietaris que s'han beneficiat d'aquesta subvenció per a finançar part de les obres.

Aquestes ajudes responen al doble objectiu del govern municipal de, d'una banda, millorar la qualitat de vida dels veïns majors o amb discapacitat, convertint les llars en espais més accessibles i, d'altra banda, embellir i adequar el centre històric, amb el propòsit de recuperar tot la seua esplendor i sumar valor cultural i artístic a aquesta zona tan concorreguda per visitants.

L'edil d'Ordenació del Territori, Juan López, ha expressat que “hem concedit aquestes ajudes perquè les persones majors puguen viure en un espai adequat a les seues necessitats, alhora que protegim el ric valor patrimonial de la nostra ciutat”.

Habitatges socials

En paral·lel, l'Ajuntament d'Onda també està ultimant les obres de rehabilitació i instal·lant mobiliari en habitatges del centre històric, situades al carrer Tremedal i carrer La Llum, per a destinar-les a lloguer social.

Així, durant els pròxims mesos els ondenses amb major dificultat d'accés a una llar ja podran instal·lar-se en aquestes cases que gestionarà el consistori i derivarà a les famílies que complisquen els requisits a través dels serveis socials municipals. A aquestes tres cases cal sumar altres dues que cedeix la Caixa Rural La nostra Senyora de l'Esperança d'Onda i que estan pendents de la selecció de les famílies candidates.

D'altra banda, l'Ajuntament ha adquirit recentment tres antigues cases annexes al carrer Portal de València amb l'objectiu de reformar-les i incorporar-les al parc municipal d'habitatges socials al servei dels ondenses que les necessiten. Aquest programa està cofinançat pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea.

Te puede interesar
Lo más visto