El Consell desenvolupa més d'un centenar d'accions per a acostar la digitalització a 70 municipis en risc de despoblació

Més d'un miler de persones han participat en activitats d'alfabetització digital, comunicació electrònica o xarxes socials

General 07 de enero de 2022 Redacció Redacció
ayudas-para-digitalizar-una-empresa-847x535
Font: Josmarketing.es

El Consell ha desenvolupat un total de 108 accions formatives en digitalització en 70 municipis de la Comunitat que estan en risc de despoblació, amb la participació de més d'un miler de persones que han gaudit de cursos per a l'alfabetització digital, comunicació electrònica amb l'administració, xarxes socials o qüestions relacionades amb els negocis en diferents accions presencials i en línia. Gràcies a aquesta formació, els participants han aprés a gestionar millor els seus negocis, a utilitzar les xarxes socials per a poder comunicar-se amb els seus familiars o a estar informats gràcies a la tecnologia.

Aquestes actuacions s'han executat gràcies al conveni entre la Conselleria d'Innovació, a través de la Direcció General per la Lluita contra la Bretxa Digital, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a impartir formació en competències digitals durant tot l'any 2021. També s'ha comptat amb la col·laboració de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant).

Amb l'objectiu de promoure la inclusió digital com a factor d'inclusió social, s'ha perseguit aprofitar l'ús de les TIC per a ajudar a millorar la qualitat de vida en aquells municipis de la Comunitat Valenciana afectats per la despoblació, afavorint l'accés digital de persones residents i col·lectius vulnerables. En tots aquests tallers s'ha treballat pel desenvolupament d'una societat digital inclusiva basada en la igualtat d'oportunitats, especialitzada i adaptada a les necessitats de cada persona.

Les accions formatives s'han plantejat en modalitat presencial i en línia. En la modalitat en línia s'han impartit les especialitats de comunicació electrònica amb l'administració, xarxes socials i negoci. En la modalitat presencial, a més d'aquestes tres especialitats formatives, s'ha impartit la d'alfabetització digital.

La directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha explicat que els tallers han comptat amb una participació superior a 1.000 persones i que s'ha comptat principalment amb persones majors de 60 anys, la majoria dones: "La franja entre els 60 i 69 anys cobreix el 40% dels participants seguida de 70 a 79 anys amb el 30% dels participants. Tant el contingut com els docents s'han adaptat molt a les circumstàncies de cada grup i a les seues necessitats per a intentar facilitar eines que els facen més senzill el dia a dia i l'aplicació de la tecnologia en les xicotetes accions quotidianes", ha assegurat María Muñoz.

Te puede interesar
Lo más visto