Castelló regularitza l'accés de vehicles al nucli històric amb el nou sistema de càmeres

Uns 6.000 vehicles tenen l'autorització permanent per a poder circular mancant dies perquè acabe el període informatiu

General 07 de enero de 2022 Redacció Redacció
04-01-22 Ribes con el cartel de Conviu

Poc més de 6.000 vehicles (uns 4.000 usuaris) compten actualment amb l'autorització permanent per a poder circular per la zona restringida del nucli històric de Castelló, l'accés del qual està controlat a través de càmeres de reconeixement de matrícules (OCR). Són quasi el doble dels autoritzats permanents a data de 31 de desembre de 2020 (que eren 3.229) quan va deixar de funcionar el sistema de pilones retràctils de control d'accés al centre.

“Això significa que en l'últim any, durant el qual hi ha hagut diversos períodes informatius sobre el nou sistema per a circular pel nucli històric de la ciutat, s'ha aconseguit regularitzar el pas de vehicles pel centre, fent possible que els qui compleixen els requisits per a poder obtindre el permís, hagen pogut aconseguir-lo”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Noves altes que ens ajuden a regularitzar de manera òptima l'accés de vehicles al centre, deixant arrere les deficiències de l'antic sistema de pilones, mentre continuem treballant en accions que promouen una mobilitat activa i sostenible que propícia espais segurs pels quals moure's”, ha apuntat Ribes.

Les autoritzacions per a poder circular pel nucli històric de Castelló es poden tramitar a través de castelloconviu.castello.es; la nova pàgina web activada per l'Ajuntament de Castelló que recull la informació relativa al nou sistema de control d'accés al nucli històric. Hi ha dos tipus de permisos. El permanent, que poden sol·licitar les persones residents, els usuaris de garatges i els titulars dels establiments comercials o despatxos professionals situats en la zona restringida. I el puntual, que es pot sol·licitar en el cas que s'haja de circular per algun carrer amb accés restringit de manera ocasional.

El termini informatiu del sistema està vigent fins dilluns que ve, 10 de gener. Fins llavors, es continuaran enviant notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedisquen a la zona restringida sense estar autoritzats. A partir d'aqueix dia, se sancionarà als titulars dels vehicles que accedisquen sense autorització. El cost de les multes per infringir el nou sistema serà sensiblement menor a l'estipulat en el primer període de funcionament; sent de 80 euros i de 40 euros ràpid pagament.

Te puede interesar
Lo más visto