Castelló manté activat el ‘Protocol del Fred’ amb 20 llits extra en l'alberg municipal

L'Ajuntament amplia la capacitat fins al 30 d'abril per a l'atenció en èpoques més proclius a inclemències meteorològiques

General 16 de enero de 2022 Redacció Redacció
Ribera visita albergue (archivo)

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, manté activat el ‘Dispositiu d'atenció nocturna’ de l'alberg municipal. Aquest dispositiu substitueix a l'anteriorment conegut com a ‘Protocol del Fred’ que, a causa de la situació epidemiològica per la covid-19, s'ha reformulat de manera que ara es tracta d'un servei continu que s'activa des de l'1 de novembre fins al 30 d'abril.

Així, a través ‘Dispositiu d'atenció nocturna’ s'amplia en 20 places més l'alberg municipal per a l'atenció de persones sense llar que tindran accés a les prestacions d'acolliment, dutxa, lliurament de màscara, allotjament, desdejuni, etc. des de les 20.00 hores fins a les 9.00 hores de l'endemà. “D'aquesta manera ampliem la capacitat de l'alberg en èpoques més proclius a les males condicions meteorològiques per a donar cobertura a totes aquelles persones que no tenen llar”, ha indicat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera.

Aquest dispositiu està inclòs en el projecte de ‘Atenció i Acompanyament a persones transeünts i sense llar’ que realitza Càritas i que compta amb una ajuda de l'Ajuntament de Castelló de 574.496 euros. El projecte inclou la gestió de l'alberg municipal, situat en l'avinguda Riu Sec, 53, i serveis com el del menjador social i el d'Acolliment i Acompanyament, entre altres.

El mes de novembre i de desembre, un total de 143 persones han fet ús d'aquest servei d'Atenció Nocturna.

Per a aquest dispositiu que substitueix al Protocol del Fred s'ha habilitat un espai annex a l'alberg amb vint llits que se sumen a les 39 places d'aquesta instal·lació, de manera que s'amplia la capacitat durant el període de l'any més procliu a les inclemències meteorològiques i les baixes temperatures. Per a accedir, és necessari acudir a les 20.00 hores de la vesprada.

Te puede interesar
Lo más visto