Castelló se suma a ciutats com Madrid o Barcelona en el control d'accessos amb càmeres

Ribes posa en valor un sistema modern, eficaç i eficient que s'activa des de hui sense variar el perímetre existent amb les pilones

General 12 de enero de 2022 Redacció Redacció
10-01-22 Nuevo sistema de acceso para vehiculos al núcleo histórico

L'Ajuntament de Castelló ha activat hui el nou sistema de control d'accessos al nucli històric a través d'un circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR), sumant-se així al sistema implementat en altres ciutats com Madrid, Barcelona, València, Benidorm, Granada o Logroño. “Hem apostat per aquest sistema de càmeres perquè és el més eficaç, modern i eficient per a controlar els accessos després que s'hagen evidenciat els dèficits del sistema de pilones retràctils que ha estat funcionant en els últims anys a Castelló, per les dificultats tècniques en el seu manteniment i les limitacions per a complir amb el seu objectiu”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

“Castelló se suma a grans ciutats com Barcelona, Madrid o València per a controlar els accessos de vehicles amb càmeres de reconeixement de matrícules. Un sistema que ens permetrà, a més, obtindre dades a temps real de flux de circulació pel nucli històric i de l'ús de l'espai públic”, ha recalcat el regidor. El mateix edil ha posat l'accent que “s'ha canviat el sistema de control de vehicles perquè només circulen pel nucli històric els autoritzats, però no s'ha modificat en cap cas la zona restringida a la circulació, que continua sent la mateixa que ja existia amb les pilones”. Així mateix, tampoc han variat els requisits d'autorització que ja es van establir amb l'anterior sistema.

Castelló avança així en la pacificació del centre i a fer d'aquest espai una Zona de Baixes Emissions, com així ho recull la llei estatal de canvi climàtic, que farà obligatòries aquestes zones l'any vinent. Des de hui, només poden accedir els vehicles autoritzats i se sanciona als titulars dels vehicles que circulen per la zona restringida sense estar autoritzats. És important destacar que es pot accedir sense ser sancionat a tots els pàrquings públics situats en la zona: els de Santa Clara, Cardona Vives, Clavé, avinguda Rei En Jaume i Borrull.

Tota la informació relativa al nou sistema es pot consultar en la pàgina web castelloconviu.castello.es. Les persones residents, els usuaris de garatges i els titulars dels establiments comercials o despatxos professionals situats en la zona restringida poden sol·licitar l'autorització permanent. I la puntual es pot demanar en el cas que s'haja de circular per algun carrer amb accés restringit de manera ocasional.

Cal destacar que amb una autorització no es pot circular per tots els carrers restringits al trànsit, ja que cada permís va vinculat a un circuit concret en funció, per exemple, del carrer i número de residència. En l'escrit d'autorització ve especificat el circuit pel qual cada vehicle autoritzat pot circular.

Hi ha alguns vehicles exempts d'obtenció de l'autorització, com són aquells destinats a servei públic, les motocicletes, ciclomotors, bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Quant a les labors de càrrega i descàrrega, es continuaran podent realitzar de 8.00 a 11.00 hores amb vehicles comercials sense necessitat d'autorització. A més, es podrà sol·licitar autorització per a realitzar activitats de càrrega i descàrrega de proveïdors i repartiment a domicili de missatgeria o similars. La vigència de l'autorització serà d'un any. Es permet circular durant l'horari de 6.00 a 8.00 hores o de 15.00 a 17.00 hores a vehicles de massa màxima autoritzada no superior a 5,5Tn i estacionar pel temps imprescindible.

Si és una urgència, i només en casos justificats, es podrà accedir a la zona sense autorització prèvia. Per a això, s'ha de comunicar al Centre de Control de Mobilitat de l'Ajuntament el motiu i la matrícula del vehicle amb el qual s'accedeix, per correu a [email protected] o per telèfon al 964355154; i posteriorment s'ha d'aportar en el termini màxim de 48 hores la justificació de l'accés via correu electrònic a [email protected].

Te puede interesar
Lo más visto