Castelló valora la concessió de 1.016 ajudes al lloguer per a llars vulnerables i de joves

La Regidoria d'Habitatge ha col·laborat en la tramitació de les subvencions del Consell de 2021, que han suposat una inversió de 1,7 milions

General 13 de enero de 2022 Redacció Redacció
María Jesús Garrido (5) (3)

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló valora la concessió a la ciutat de 1.016 ajudes per al lloguer per a llars vulnerables i per a joves de la convocatòria de 2021. La inversió, aportada pel Govern i la Generalitat, ha ascendit als 1,7 milions d'euros en la capital de la Plana.

“Des de l'Oficina Municipal d'Habitatge hem col·laborat amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en els Programes d'Ajudes per al Lloguer per a reforçar i agilitzar els tràmits d'unes iniciatives que són molt importants per a garantir l'accés a un habitatge digne dels col·lectius amb dificultats econòmiques i dels joves”, ha subratllat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

El programa d'ajudes per al lloguer d'habitatge dirigit a unitats de convivència amb problemes econòmics ha destinat 792 ajudes a Castelló ciutat, amb un cost de 1,2 milions d'euros. L'habitatge dels beneficiaris és residència habitual i permanent i compta amb ingressos iguals o inferiors a tres vegades a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), prop de 565 euros. En 2021 va augmentar el límit de renda que pot ser subvencionable: 770 euros a València i 680 a Castelló i Alacant.

Per part seua, 224 lloguers de joves menors de 35 anys de Castelló han rebut les subvencions, amb una dotació total de 486.672 euros. Aquest segon programa sufraga fins al 50% de l'arrendament.

Garrido destaca que 2020 en la capital de la Plana ja es van concedir més de 1.000 ajudes al lloguer a través d'aquestes dues línies de suport. També va col·laborar l'Oficina Municipal en els tràmits de les ajudes.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha destinat 27,7 milions d'euros en 2021 en la Comunitat Valenciana, beneficiant a 15.000 lloguers en les convocatòries del programa de lloguer d'habitatge i per a joves.

Te puede interesar
Lo más visto