La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Un total de 186.088 xiquets i xiquetes de 1r, 2n i 3r de Primària rebran la primera dosi en aquesta segona fase de vacunació pediàtrica en la Comunitat Valenciana
General13 de enero de 2022RedaccióLa segona fase de la campanya de vacunació pediàtrica contra el coronavirus que comença aquesta setmana en la Comunitat Valenciana se centra en els 186.088 xiquets i xiquetes d'edats compreses entre 5 i 8 anys que estudien en centres escolars de la Comunitat Valenciana, amb independència de la seua titularitat.
L'operatiu, coordinat per les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i Educació, Cultura i Esport, va arrancar dilluns passat amb la sol·licitud de les autoritzacions per a vacunar i prossegueix aquest dijous amb la inoculació de les primeres dosis. Està previst que aquesta segona fase de la campanya continue activa fins a, almenys, la setmana vinent.
Per nivells educatius, aquesta etapa cobreix a l'alumnat d'infantil que haja complit 5 anys i al de 1r, 2n i 3r de Primària. En total es preveu vacunar a 22.085 alumnes i alumnes a la província de Castelló, 68.332 en la d'Alacant i 95.671 en la de València. D'aqueix total es vacunarà a menors les famílies dels quals entreguen en el centre educatiu l'autorització de vacunació i que el dia en què vagen a rebre la vacuna no estiguen confinats, malalts o malaltes o absents per qualsevol altre motiu.
En aquest sentit, durant aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica també s'oferirà una nova oportunitat als qui no van poder vacunar-se en la fase anterior.
Per a cobrir aquesta fase de la campanya de vacunació pediàtrica, la Comunitat Valenciana compta ja amb 192.640 dosi i rebrà 138.000 més en els pròxims dies. En total, 330.640 dosi.
Recollida d'autoritzacions
El primer per a poder rebre la vacuna és que la família emplene, ferma i entregue en el col·legi l'autorització i el qüestionari sobre la salut de cada menor que el centre li haurà fet arribar.
Una vegada finalitzada la recollida d'autoritzacions la direcció del centre educatiu es coordina amb l'equip mèdic que es desplaçarà fins al col·legi per a inocular les vacunes a fi de conéixer amb precisió el número de dosis necessàries, així com per a organitzar amb antelació l'operatiu.
La unitat que acudeix al centre escolar està integrada per personal facultatiu, d'infermeria i de suport logístic, i compta amb els mitjans adequats per a atendre possibles eventualitats.
El procés es desenvolupa en els propis centres escolars, en horari lectiu i per nivell educatiu per a preservar els grups habituals de convivència. Això significa que si algun xiquet o xiqueta ha complit els 7 anys però per qualsevol circumstància segueix en primer de Primària es vacuna amb els seus companys i companyes d'aula.
Com en la primera fase de la campanya, amb els més xicotets també es permet que en el moment de la vacunació un familiar accedisca al centre per a acompanyar-lo emocionalment. És molt important que en tot moment s'eviten les aglomeracions i, per aquest motiu, la persona ha de romandre en el recinte escolar el menor temps possible. De fet, en molts centres educatius les persones acompanyants esperen fora del recinte els 15 i 30 minuts posteriors a la injecció, temps en què els i les menors romanen en observació.
Amb aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica quedaran coberts tots els xiquets i xiquetes d'11 a 5 anys que resideixen en la Comunitat Valenciana, uns 330.000.
En la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, es va immunitzar a tots els xiquets i xiquetes dels centres d'educació especial, de centres rurals i de 4t, 5é i 6é de Primària els progenitors o els tutors de la qual van autoritzar la vacuna i que estaven en disposició de rebre-la (no es trobaven confinats ni tenien contraindicat el sèrum per motius mèdics).
En concret, van anar 107.360 alumnes i alumnes els que van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer, és a dir, set de cada deu escolars d'aqueixos nivells.
Segona dosi a partir de febrer
La segona dosi de la vacuna s'administrarà huit setmanes després de la primera per a incrementar la resposta immune, tal com marca l'Estratègia Nacional de Vacunació.
Per això, si algun xiquet o xiqueta malalta, està en aïllament el dia de la vacunació o no pot acudir a la cita per qualsevol altra causa, està previst brindar-li noves oportunitats, tal com s'ha fet amb les persones adultes.
D'altra banda, els qui complisquen els 12 anys entre la primera i la segona dosi rebran la primera dosi de la vacuna pediàtrica i la segona dosi d'adult (la recomanada a partir dels 12 anys) amb el període establit de huit setmanes per a la segona dosi.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança