Castelló aprovarà avui el projecte de millora de l'avinguda Lledó i la seua transformació en un gran eix per als vianants i sostenible

La Junta de Govern donarà llum verda aquest dijous a l'actuació, que es presentarà en els pròxims dies a la ciutadania en una jornada informativa

General 13 de enero de 2022 Redacció Redacció
12-01-22 Av. Lidón

L'Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous en Junta de Govern el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l'avinguda Lledó, que preveu la transformació d'aquesta artèria urbana en un gran ramal per als vianants de 1,5 quilòmetres que transcorre des de la plaça Maria Agustina fins al parc Rafalafena. Impulsat per l'Ajuntament de Castelló amb el cofinançament de la Unió Europea a través dels fons FEDER, la ciutat sumarà amb aquest renovat viari un itinerari accessible i segur en el qual convisquen harmònicament vianants, bicicletes i vehicles de motor. Amb una inversió de 3,3 milions d'euros, el projecte l'assumirà l'UTE Becsa-Telecso i tindrà un termini d'execució d'11 mesos.

En els pròxims dies s'organitzarà una jornada informativa per a acostar tots els detalls de les obres així com l'impacte ambiental, social i econòmic del projecte a la ciutadania i a la vintena d'entitats que han ajudat a teixir-lo a través d'un ampli procés participatiu.

En aquesta jornada informativa, des de l'Ajuntament i per part de responsables de l'adjudicatària es traslladarà a residents, comerciants i ciutadania en general la informació relativa a la millora de l'avinguda Lledó. “Una intervenció que convertirà a Castelló en referent d'avantguarda de l'urbanisme de qualitat basat en criteris de sostenibilitat i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, segons ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

També es detallaran les fases d'execució dels treballs, que preveuen començar al llarg del mes de gener i s'estructuraran en els tres trams en els quals es divideix el vial.

Així mateix, s'ha enviat informació als veïns amb les característiques bàsiques de la millora de l'avinguda Lledó, perquè siguen coneixedors de primera mà d'aquesta.

L'actuació reformularà l'estructura actual de l'avinguda, que en aquest moment prioritza el pas del trànsit rodat en detriment de les persones que opten per desplaçar-se a peu i que es troben durant els 1,5 quilòmetres de longitud amb l'existència d'un gran nombre d'interseccions, generant un passeig discontinu en tot el seu trajecte.

L'impacte d'aquest projecte sobre la mobilitat per als vianants i ciclista és un dels eixos que ho vertebren, començant per la implementació d'un carril bici al llarg de tota l'avinguda, que connecta el centre amb la basílica de Lledó. Castelló avançarà així en el seu compromís d'afavorir la transició a una economia baixa en carboni, en reduir notablement el pas de trànsit rodat i potenciar la mobilitat sostenible.

Te puede interesar
Lo más visto