Castelló impulsa una desena d'actuacions cofinançades amb fons europeus per a 2022

L'alcaldessa destaca els fons comunitaris com a element de transformació urbana cap a una ciutat més sostenible i saludable

General 15 de enero de 2022 Redacció Redacció
14-09-21 Foto de archivo. Marco en rdp por el Día de Europa

L'Ajuntament de Castelló impulsarà aquest any 2022 una desena de projectes cofinançats amb fons europeus, algun dels quals estan ja en fase d'execució com el Centre d'Envelliment Actiu i Saludable o la millora del Camí la Ratlla. En total, les dotze actuacions sumen una inversió de dotze milions d'euros. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “els fons comunitaris seran també enguany un element de transformació urbana per a continuar avançant en el nou model de ciutat més sostenible i saludable per al benestar de la ciutadania”.

Marco ha recordat que Castelló s'ha vist millorada gràcies als fons europeus amb projectes ja executats com el parc de la Panderola, el camí La Plana, més quilòmetres de carrils bici, el pont sobre el riu Sec, les plataformes d'autobús accessible o la transformació del mapa lumínic de la ciutat en un sistema més eficient i sostenible. A aquests, se sumen altres actuacions que finalitzaran o es desenvoluparan al llarg d'enguany.

En concret, aquest 2022 s'impulsaran els següents projectes: el Centre d'Envelliment Actiu i Saludable, la millora del Camí La Ratlla, el servei de transport a demanda en urbanitzacions i barris perifèrics, la rehabilitació de la Pèrgola, la remodelació i conversió en zona de vianants de la plaça de la Pau, la plataforma informàtica integral multiagència per als serveis de seguretat i emergència, els panells d'informació dinàmica en parades de la xarxa de transport públic, el subministrament i posada en marxa de la targeta ciutadana Smart, el nou portal ciutadà i la millora de la mobilitat ciclista i per als vianants de l'avinguda Lledó. A més, Castelló opta a nous fons europeus per al desenvolupament de projectes com la Zona de Baixes Emissions o el Corredor Mediambiental del Riu Sec.

L'alcaldessa ha recordat que fa quatre anys Castelló va aconseguir atraure a la ciutat la major inversió de fons europeus de la seua història, amb 20,2 milions d'euros emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenibe i Integrat (Edusi). “Aquest govern ha sabut aprofitar l'oportunitat que ofereix Europa per a transformar la ciutat en un espai més sostenible i integrador i, també enguany, farem grans passos cap a aqueix model de ciutat verda amb noves actuacions i la posada en marxa de serveis innovadors que faran més còmoda la vida dels veïns i veïnes de Castelló”, ha apuntat Marco.

Te puede interesar
Lo más visto