El Cecopal ratifica la suspensió de Sant Antoni i Carnestoltes davant l'augment de la incidència de la covid-19

L'alcaldessa demana màxima prudència en aconseguir la ciutat una incidència acumulada del virus de 2.180 casos positius

General 14 de enero de 2022 Redacció Redacció
13-01-22 Marco en el Cecopal sobre covid

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) ha ratificat la suspensió de la celebració de Sant Antoni i Carnestoltes acordada pel món de la festa en la reunió mantinguda dilluns passat per a abordar la planificació de les pròximes festes de la Magdalena. La suspensió afecta a tots els actes que tradicionalment s'organitzen o impulsen des de l'Ajuntament per a totes dues dates a causa de l'alta incidència de la covid-19. Així mateix, es recomana a aquells col·lectius o entitats que solen organitzar actes amb motiu d'aquestes festivitats que també les anul·len o que, en cas de mantindre-les, extremen les mesures de prevenció per a evitar contagis.

El Cecopal ha abordat l'evolució de la situació sanitària a la ciutat que, tal com recullen les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, situen la incidència acumulada a Castelló en 2.180,60 casos, mil més que a inicis de gener. A més, en els últims 14 dies s'han detectat un total de 3.800 positius.

L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha manifestat que, davant aquesta situació i després de la reunió amb el món de la festa, s'ha pres la decisió de no celebrar els actes de Sant Antoni ni Carnestoltes i ha realitzat una crida a la prudència davant l'augment de positius. “La ciutat registra una alta incidència del virus i, des del consistori, hem d'actuar amb responsabilitat i prudència per a evitar situacions que puguen comportar un major risc com són els festejos populars”, ha indicat. Marco ha insistit en la necessitat de “mantindre una actitud de màxima prudència” i “ser estrictes en el compliment de les mesures de prevenció com l'ús de la màscara, la distància física i la higiene de mans”.

D'altra banda, també s'ha adonat en el Cecopal d'aquest dijous del balanç d'actuacions policials referides al compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 actualment en vigor. Així, en aquest mes de gener s'han realitzat 27 denúncies. D'elles, 16 són per consum d'alcohol en via pública, quatre per no usar la màscara i set per incompliment d'altres mesures de prevenció.

Te puede interesar
Lo más visto