Ros (PSPV-PSOE) defensa que la reforma laboral és una reforma "ambiciosa, acorde a les necessitats i oportunitats del segle XXI"

La diputada nacional del PSPV-PSOE de Castelló destaca "l'acord assolit entre els agents socials i el Govern, un acord que representa a una àmplia majoria dels i les espanyoles, per damunt d'ideologies"

Política 15 de enero de 2022 Redacció Redacció
2022-01-14 Reforma Laboral 2

La diputada nacional del PSPV-PSOE de la província de Castelló i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Susana Ros, ha afirmat hui que la nova reforma laboral "és una reforma ambiciosa, acorde a les necessitats i oportunitats del segle XXI, que aposta per una recuperació justa, redueix la temporalitat, reforça la creació d'ocupació de qualitat, i ofereix seguretat jurídica a les empreses".

En una compareixença en roda de premsa, en la qual també ha estat el portaveu d'Ocupació del PSPV-PSOE en Les Corts, Carlos Laguna, Ros ha defensat que "el PSOE compleix". "Va prometre la reforma laboral en el seu programa electoral, després en el Pacte de Govern de coalició i ara s'ha fet realitat. El PSOE passa de les paraules als fets", ha afegit.

Ros ha destacat que es tracta d'un acord "assolit entre els agents socials i el Govern, un acord que representa a una àmplia majoria dels espanyols i les espanyoles per damunt d'ideologies, i que situa en el centre del nostre model laboral la negociació col·lectiva, el diàleg entre empresaris i treballadors i, sobretot, la dignificació del treball".

La diputada ha afegit que "estem demostrant amb fets que es pot eixir de les crisis reforçant el patrimoni comú que representa l'Estat del Benestar i no retallant-lo com va ocórrer sota els governs de la dreta". "Amb el partit socialista estem avançant en drets laborals i millores salarials, no devaluant salaris com va fer el PP. I l'estem fent amb exemplaritat en el maneig dels recursos públics i no amb corrupció", ha assenyalat.

Ros ha conclòs la seua intervenció afirmant que "votar en contra de la reforma laboral és votar a favor de la reforma laboral del PP de 2012, imposada, unilateral, absolutament desequilibrada i que no va comptar amb ningú".

Laguna: "El PP no va negociar amb ningú el seu 'reformazo' laboral"

Per part seua, Laguna ha assenyalat que la reforma laboral "ha sigut un dels objectius del programa electoral del PSOE i l'acord de Govern" i ha recordat que el PP, "gaudint d'una majoria absoluta no va pactar, ni tan sols va negociar amb ningú el seu 'reformazo' laboral. Així entenen els populars la democràcia, l'Estat de dret".

Laguna ha recordat que "som la segona Comunitat Autònoma amb una major reducció de l'atur en termes absoluts" i que "la millora és generalitzada a València, Castelló i Alacant, en tots els sectors econòmics i també en tots els grups d'edat, especialment les persones joves menors de 25 anys amb un 15,43% menys d'atur i les persones sense ocupació anterior amb un 14,59% menys".

El diputat autonòmic ha aprofitat per a demanar a les organitzacions empresarials "que se signe el conveni d'Hostaleria de la província de Castelló, que porta 9 anys sense signar-se, el de transports de mercaderia per carreteres o el d'oficines i despatxos, que estan en la mateixa situació que el d'hostaleria, i que es revisen els convenis de neteja.

Finalment, Laguna ha destacat altres mesures impulsades pel Govern d'Espanya com la pujada del salari mínim interprofessional situant-lo en els 965 euros" i ha posat l'accent en la necessitat de tornar a la senda de la negociació col·lectiva després que un partit amb majoria absoluta no pactara amb ningú el 'reformazo' laboral, més encara quan estem en una Comunitat que, des que va arribar el Govern el Botànic, presidit per Ximo Puig, la constant ha sigut la recuperació del diàleg amb els agents socials, tant sindicats com organitzacions empresarials.

Objectius de la reforma laboral

Cal assenyalar que entre els objectius que té la reforma laboral estan reduir la precarietat i la desocupació; penalitzar la contractació de curta duració i incentivar la contractació indefinida i l'ocupació estable; potenciar la contractació indefinida enfront de la temporalitat; reduir el nombre de tipus de contracte; generalitza el contracte indefinit; limita la contractació temporal (màxima de tres mesos per any); fomenta el contracte fix discontinu; recupera la negociació col·lectiva; s'augmenten els drets dels empleats i empleades; es recupera la prevalença del conveni sectorial enfront del conveni d'empresa; els convenis es prorrogaran fins que siguen substituïts per altres nous sense límit temporal; s'incrementen les sancions per contractació irregular; i la formació per a treballadors i treballadores, entre altres.

Te puede interesar
Lo más visto