La Diputació de Castelló renova per a 2022 el programa d'interpretació en llengua de signes per a actes oficials

La vicepresidenta Patricia Puerta afirma que gràcies a aquest servei més de 400 persones podran continuar coneixent i participant sense traves en les activitats oficials i parlamentàries de la institució

General 18 de enero de 2022 Redacció Redacció
Edifici_de_la_Diputació_Provincial_de_Castelló_de_la_Plana

La interpretació en llengua de signes seguirà present per segon any consecutiu en els actes oficials de la Diputació de Castelló. El president, José Martí, signarà en pròximes dates la renovació del conveni amb l'Associació de Persones Sordes de Castelló (Apesocas) “a fi de continuar garantint l'accés i el gaudi sense barreres de comunicació de les persones amb discapacitat auditiva als esdeveniments públics que realitza la corporació provincial”.

La renovació de la col·laboració s'ha consensuat hui en una reunió de treball que ha presidit la vicepresidenta i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, a la qual ha assistit el president de Apesocas, Roberto Garrido, la tècnica Raquel Font i una intèrpret de l'associació.

La Diputació destinarà un pressupost de 28.500 euros per a la materialització del conveni. Amb aquesta quantitat, Apesocas sufragarà les despeses de contractació d'una treballadora social, una intèrpret en llengua de signes i una guia d'interpretació en llengua de signes (ILS) per a persones sordes i sordcegues.

Per a Patricia Puerta, qui va impulsar ara fa un any la introducció d'aquest servei en la institució, el conveni amb l'Associació de Persones Sordes “ens acosta a una societat més justa, sense discriminacions socials’’. “Actualment hi ha més de 400 persones sordes a la província que gràcies a aquest servei continuaran coneixent i participant sense traves comunicatives en les activitats oficials i parlamentàries que realitze aquesta institució’’. El primer acte que va comptar amb interpretació en directe va ser el Dia de la Província, celebrat el passat 16 de maig a la Universitat Jaume I.

Puerta ha agraït Apesocas “la gran labor social que efectuen en el nostre territori per la inclusió de totes les persones”.

Te puede interesar
Lo más visto