El Consell renova l'acord que regula la productivitat per al reforç dels equips d'Atenció Primària en 2022

Està previst un pressupost total per a l'exercici de 2022 de 8.000.000 euros

General 24 de enero de 2022 Redacció Redacció
200221_FOTO_1_PRE_PLE_CONSELL_ALACANT

El Ple del Consell ha aprovat la renovació del programa de productivitat per a la prestació de mòduls addicionals de reforç en els equips d'Atenció Primària per a l'any 2022.

Entre els objectius d'aquest programa destaca contindre l'excés de càrrega assistencial allí on es produïsca, quan siga necessari i de manera específica, mentre dure la sobrecàrrega produïda per la COVID-19 en l'àmbit de l'Atenció Primària, de manera que permeta una atenció adequada i de qualitat als pacients.

Per a l'exercici de 2022, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst un pressupost total de 8.000.000 euros, sempre que la necessitat de reforçar el nivell assistencial de l'Atenció Primària es mantinga a causa de la COVID-19.

El programa inclou diferents modalitats d'organització de la jornada extraordinària. D'una banda, els mòduls per a substitucions en els períodes de vacances o les baixes d'incapacitat temporal de llarga duració, en el cas que no hi haja candidats en la borsa d'ocupació temporal per a poder cobrir-les.

D'altra banda, es contemplen els mòduls de reforç per a poder fer front a una sobrecàrrega de treball conjuntural, ja siga generada per una demora acumulada en contingents específics o sobrevinguda per les tasques a realitzar per Atenció Primària.

Així mateix, cal assenyalar que la labor assistencial de reforç ha de realitzar-se fora de la jornada ordinària i d'atenció continuada del personal que la preste i es desenvoluparà mitjançant la realització de mòduls de 7, 5 o 2,5 hores de duració.

Aquest programa té caràcter voluntari per als professionals, i la seua autorització dependrà de la sobrecàrrega puntual en els diferents centres de salut

Aquest acord permet a la Generalitat oferir una atenció sanitària adequada i de qualitat, disminuint les demores en les consultes a demanda per part de la ciutadania, especialment en èpoques d'impossibilitat de contractació per absència de professionals en les borses d'ocupació temporal.

Te puede interesar
Lo más visto