La quarta edició d''Esport a l'Escola +1h' portarà una hora extra d'Educació Física a 155 centres educatius

Aquesta iniciativa pionera, impulsada per Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, busca augmentar la pràctica esportiva en els col·legis

Educació 26 de enero de 2022 Redacció Redacció
m3QRJZ0b0W4NECgnxUloXBuCC7239ZZZflvee8JD-normal (1)

Amb la tornada de les classes als centres educatius de la Comunitat Valenciana després de les vacances de Nadal, ha tornat també el projecte 'Esport a l'Escola +1h', que aquest 2022 compleix la quarta edició. Es tracta d'una iniciativa l'objectiu de la qual és augmentar el nombre d'hores destinades a l'assignatura d'Educació Física en 3r i 4t de Primària, a més d'impulsar la promoció de la pràctica de l'activitat física i l'esport entre l'alumnat dels centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (Cepafe) de la Comunitat Valenciana.

 'Esport a l'Escola +1h' s'integra dins de la iniciativa 'Comunitat de l'Esport', un projecte desenvolupat conjuntament per Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie d'accions i iniciatives que contribuïsquen a convertir la Comunitat Valenciana en una referència de l'esport nacional.

 Les federacions esportives de la Comunitat Valenciana són les encarregades de desenvolupar aquest projecte en aquells centres escolars que tinguen implementada, dins de la seua programació, una hora més a la setmana (a més de les dues que ja tenen estipulades) d'Educació Física.

 A aquesta quarta edició s'han adherit 1.555 centres educatius, la qual cosa suposa un total de quasi 11.000 escolars que disfrutaran d'una hora més d'Educació Física a la setmana. Per províncies, 17 dels centres són de Castelló, 46 d'Alacant i 92 de la província de València.

 En total, enguany en són 21 les federacions que s'han adherit a aquest programa: escacs, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol, esports adaptats (FESA), esgrima, frontenis, hoquei herba, judo, karate, muntanya i escalada, orientació, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tenis de taula, tir amb arc, triatló, vela i voleibol. Totes desenvoluparan nou sessions del seu esport en cada centre amb l'objectiu, d'una banda, que l'alumnat practique un extra d'activitat física i, d'altra banda, que conega i practique altres esports.

 Més de 150 tècnics i tècniques contractades

 A més del clar benefici que suposa per als xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana fer una hora més d'activitat física, aquest projecte serveix també per a oferir una oportunitat laboral als més de 150 tècnics i tècniques de les federacions que hi participen al llarg de tot l'any.

 Aquest projecte té un pressupost de 500.000 euros, sufragat íntegrament per la Fundació Trinidad Alfonso, i serà destinat, d'una banda, al desenvolupament mateix de les sessions i a la contractació de personal tècnic i, d'altra banda, a l'adquisició del material esportiu necessari. Aquest material no serà únicament per a donar-li un ús en aquest projecte, sinó que el centre escolar rebrà un 'pack' de cada esport que s'impartisca en el seu centre per a continuar fomentant la pràctica d'aquesta disciplina entre el seu alumnat.

 Últims dies per a inscriure's en el 'Dia de l'Esport'

 D'altra banda, també dins de la iniciativa de 'Comunitat de l'Esport' s'inclou el projecte 'Dia de l'Esport'. El pròxim 31 de gener es tanca el termini que tenen els col·legis per a inscriure's i participar en aquest programa.

 La celebració del 'Dia de l'Esport' serà enguany el 6 d'abril i l'objectiu és que, aquest dia, milers de xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys facen un extra d'activitat esportiva, al marge de les classes habituals d'Educació Física, i convertisquen els seus centres educatius en una festa de l'esport i la convivència.

 Els centres participants elaboraran un vídeo resum sobre com han viscut el 'Dia de l'Esport' i que enguany tindrà com a temàtica l'esport adaptat.

 

Te puede interesar
Lo más visto