Castelló planifica la programació de la pròxima Magdalena adaptada a la covid

L'Ajuntament no oferirà mesons gastronòmics ni organitzarà concerts per a vetlar per les màximes garanties de seguretat

General 26 de enero de 2022 Redacció Redacció
26-01-22 Marco reunión seguridad Magdalena

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha abordat hui amb responsables de l'àrea de seguretat pública i emergències de l'Ajuntament de Castelló i altres tècnics municipals, la planificació de les pròximes festes de la Magdalena, amb l'objectiu de perfilar la programació i adaptar-la a la situació epidemiològica i a les mesures de prevenció i protecció davant la covid-19.

En aquest sentit, s'ha decidit que l'Ajuntament no oferirà la instal·lació i explotació de les carpes, mesons, fires i mercats gastronòmics que es treien habitualment a licitació per part del Patronat Municipal de Festes per a la seua instal·lació i explotació en diversos punts de la ciutat durant la setmana de la Magdalena. També s'ha acordat que des de l'Ajuntament no es programaran concerts enguany per a la Magdalena. En tots dos casos s'ha considerat que es tracta d'activitats en les quals no es pot garantir el compliment de les mesures de prevenció i protecció davant la covid, ja que afavoreixen les concentracions de persones i que en determinats moments no es faça ús de la màscara perquè s'està consumint. A més, amb aquesta mesura es pretén donar suport i afavorir al sector hostaler, que s'ha vist greument afectat per la pandèmia.

“Continuem planificant les pròximes festes de la Magdalena amb prudència i responsabilitat per a poder celebrar-les amb les màximes garanties de seguretat i per això no promourem des de l'Ajuntament cap esdeveniment gastronòmic o concert, minimitzant així el risc per a la salut i evitant així mateix una major pressió hospitalària i assistencial”, ha explicat l'alcaldessa. “Després de dos anys sense Magdalena, hem de conjugar aqueixa il·lusió i ganes de celebrar-la amb la màxima seguretat possible, i per això apel·le de nou a la col·laboració i a la responsabilitat individual i col·lectiva del món de la festa i de la ciutadania en general, perquè entre totes i totes aconseguim fer una Magdalena segura”, ha recalcat Marco.

En aquesta línia, cal recordar que en la reunió mantinguda amb representants del món de la festa a principis d'aquest mes de gener, ja es va acordar anar de la mà per a organitzar una Magdalena adaptada i segura i insistir en tots els àmbits en el compliment de les mesures de seguretat.

D'altra banda, es planteja un recorregut alternatiu per a les desfilades com el Pregó i el Pregó infantil, de manera que discórreguen per carrers més amplis que eviten grans concentracions de persones com ja es va fer amb la Cavalcada de Reis. I quant a la resta de la programació, es continuarà estudiant així com les mesures de seguretat oportunes supeditades a l'evolució de la pandèmia.

Te puede interesar
Lo más visto