Podem-EUPV Castelló defensa que el Consell assumisca els habitatges de la Sareb per a ampliar els lloguers assequibles

Destaca la proposta del conseller Illueca i subratlla que és el principal gran propietari a Castelló amb 356 habitatges

Política 01 de febrero de 2022 Redacció Redacció
house-g0bef6bdc7_1920

Podem-EUPV Castelló defensa la proposta del vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, per a que la Generalitat assumisca la gestió dels habitatges de la Sareb per a ampliar els lloguers assequibles i la cobertura en les llars més vulnerables. El també conseller d'Habitatge ha reclamat al Govern que permeta al Consell la gestió directa dels seus actius per a atendre l’emergència habitacional.

“La Sareb va ser creada durant el rescat bancari de 2012 i ara la seua gestió hauria de passar a mans públiques per a agilitar la resposta a l'emergència residencial en la Comunitat Valenciana. Part dels seus actius, a més, es troben buits i s'hauria de prioritzar la seua gestió per a ampliar la xifra d'habitatges assequibles”, ha afirmat la diputada autonòmica de Unides Podem per Castelló, Irene Gómez.

La Sareb compte a Castelló amb 356 habitatges, sent el gran tenidor amb més actius immobiliaris a la ciutat. El conegut com a banc dolent va assumir els actius immobiliaris durant el rescat bancari de 2012. Amb una majoria d'accions en mans privats manté en l'Estat 144.000 actius immobiliaris per un import superior als 30.000 milions d'euros. El Govern de coalició ha fet al gener un primer pas per a controlar la Sareb en aprovar un decret que augmenta la seua participació (actualment és del 45%) per damunt del 50%.

“Hem d'anar més enllà i centrar els esforços a destinar els habitatges buits de la Sareb a les necessitats que urgeixen en habitatge”, afirma la coalició, que subratlla la proposta traslladada per Illueca a la ministra d'Economia, Nadia Calviño, en la qual afirma “la creixent dificultat manifestada per amplis sectors de la població per a accedir a un habitatge digne. No podem deixar passar l'oportunitat de consolidar un parc públic a l'altura del gran repte social que tenim per davant”.

La confluència destaca el treball que realitzen la Conselleria d'Habitatge i la Regidoria del mateix ram a l'Ajuntament de Castelló per a incrementar el parc públic d'habitatge i els lloguers assequibles. Recorda que totes dues administracions han adquirit 35 habitatges en dos anys.

Te puede interesar
Lo más visto