30.215 pensions de viduïtat es veuran augmentades a la província de Castelló

La diputada socialista en el Congrés per Castelló assenyala que, d'esta manera, "es recupera el dret al manteniment del poder adquisitiu, la majoria de dones, que els va retallar el PP"

Economía 06 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Susana Ros 2021

La diputada socialista en el Congrés per Castelló, portaveu adjunta del grup parlamentari socialista i membre de l'executiva nacional, Susana Ros, ha destacat que la Llei de Revaloració de les Pensions que està liderant el Govern de Pedro Sánchez farà que 30.215 pensions de viduïtat es vegen augmentades a la província de Castelló, "la immensa majoria, per no dir íntegrament, de dones". "La pensió mitjana de viduïtat amb el Partit Popular era de 658 euros i amb el PSOE és de 711 euros, la qual cosa suposa un augment del poder adquisitiu de 53 euros al mes i més de 745 euros a l'any. D'esta manera es recupera el dret al manteniment del seu poder adquisitiu que els va retallar el Partit Popular", ha explicat Ros.

La diputada socialista ha assenyalat que, també en 2021, s'ha aprovat la nova mesura en el còmput de les pensions per la qual les dones "podran afegir com a cotització a la seua jubilació 270 dies (9 mesos) per fill o filla per la qual cosa tindre fills i filles també suma a l'hora de comptabilitzar els anys cotitzats". "Una societat es mesura per la forma en què cuida i dignifica la vida dels seus majors i aquesta és també la legislatura dels i les nostres majors", ha afegit.

Ros ha recordat que, en total, més de 130.000 pensionistes (132.826) de la província de Castelló es beneficiaran de l'augment de les pensions del Govern que presideix Pedro Sánchez la qual cosa "demostra que una altra manera d'abordar les crisis és possible perquè governem per a reforçar l'Estat del benestar del qual forma part el sistema nacional de pensions". "Governem per a donar certesa a les i els espanyols, en aquest cas als pensionistes. A partir de l'aprovació de la nova llei a partir de 2022 cap pensionista haurà de preocupar-se mai més de quant puja la seua pensió, ja que ho farà amb un mecanisme senzill i transparent: l'IPC de l'any anterior", ha afegit.

A més, Ros destaca que, una vegada més, el text "és fruit de l'acord signat entre el Govern i els agents socials el passat 1 de juliol" i suposa "recuperar el consens", derogant la reforma del Partit Popular de 2013, "que s'havia imposat unilateralment sense el consens dels agents socials i la sensibilitat de la matèria per al conjunt de la societat”.

Te puede interesar
Lo más visto