PortCastelló inverteix 268.000 en noves pantalles atrapapols

L'objectiu és contindre la dispersió de partícules en la dàrsena sud

General 01 de febrero de 2022 Redacció Redacció
_Pantallas muelle Cerámica

L'Autoritat Portuària de Castelló instal·larà noves pantalles atrapapols en la dàrsena sud per un import de 268.000 euros i un termini d'execució de tres mesos. Aquesta actuació forma part de la política de sostenibilitat mediambiental impulsada per l'organisme públic en matèria de protecció ambiental. En concret, es col·locaran 20 mòduls de 5 metres que constitueixen una pantalla d'una longitud de 100 metres amb una altura d'11 metres.

Aquesta nova instal·lació se suma a les tres actuals que PortCastelló té situades en la seua dàrsena nord, concretament en el moll de la Ceràmica i el moll Transversal Exterior, i una altra més en la dàrsena sud. Amb aquesta nova adjudicació, PortCastelló ha invertit 1 milió d'euros en la instal·lació d'aquesta mena d'infraestructures, que es destinen a minimitzar la dispersió de partícules emeses a l'atmosfera a conseqüència del moviment de granels sòlids en el recinte portuari. Les pantalles compten amb el seguiment i avaluació de l'Institut de Tecnologia Ceràmica amb la finalitat de conéixer la seua eficàcia.

La seua instal·lació forma part de les 18 accions de protecció mediambiental que l'Autoritat Portuària de Castelló va impulsar per a minimitzar l'emissió de partícules a l'entorn. Entre aqueixes accions s'inclou la informació pública i en temps real de la qualitat de l'aire de l'entorn portuari a través del seu portal web.

Les dades que es mostren són els procedents de les cinc estacions que cobreixen la totalitat del perímetre del port de Castelló, que permeten conéixer de manera instantània la informació, interpretar les dades per a la millora de la qualitat de l'aire i planificar les operacions portuàries en el cas que siga necessari.

A més, l'Autoritat Portuària va aprovar un Codi de Bones Pràctiques Ambientals, amb l'objectiu de regular les operatives de manipulació de granels sòlids que es desenvolupen en la zona del port.

 El president de l'organisme públic, Rafa Simó, ha destacat “el port de Castelló és el segon del sistema portuari en trànsit de graneles sòlids, i aqueix creixement ha d'anar de la mà de mesures que garantisquen operatives respectuoses amb l'entorn”.

 

Te puede interesar
Lo más visto