Héctor Illueca valora els més de 62 milions d'euros de fons estatals per a habitatge que rebrà enguany la Comunitat

La Comunitat rebrà 39,33 milions d'euros del Pla Estatal d'Habitatge i altres 22.800.000 per al Bo Jove

General 06 de febrero de 2022 Redacció Redacció
211020_VIV_foto_Illueca_Corts

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha participat en la Conferència Sectorial d'Habitatge, Urbanisme i Sòl que s'ha celebrat per videoconferència, convocada per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, amb les comunitats autònomes.

El vicepresident ha anunciat que per a 2022 seran "39.33 milions d'euros els que rebrà la Comunitat corresponents al Pla Estatal d'Habitatge i altres 22.800.000 per al Bo Jove".

En la trobada, la ministra ha traslladat l'acord del Consell de Ministres del passat 18 de gener sobre repartiment entre les comunitats dels fons estatals destinats al Bo Lloguer Jove i al Pla Estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025. Per a tots dos fons s'utilitzarà idèntic criteri de repartiment, sent el 11,4% de la dotació total prevista el que correspon a la Comunitat Valenciana.

Héctor Illueca ha expressat "el compromís del Govern del Botànic d'impulsar i executar els acords plantejats en aquesta conferència sectorial" i ha advertit que "si bé, el nou Pla Estatal ha augmentat de 9 a 13 els programes contemplats respecte a l'anterior, no ha augmentat els fons a distribuir. Per això considerem que la consignació per al 2022 és una mica ajustada i això s'hauria de tindre en compte per a les següents anualitats del Pla".

Respecte a la distribució que es proposa per al Bo Lloguer Jove, Illueca ha ressaltat la importància de l'aprovació de la Llei estatal d'habitatge i que "amb ella se supere una barrera que, fins ara, ha limitat l'efectivitat d'aquestes ajudes: la manca d'una regulació del lloguer. Sense aquesta regulació, les ajudes poden acabar sent una subvenció en diferit als grans propietaris, contribuint així a perpetuar l'estructura rendista que suposa un llast al nostre país". "Per això, la seua aprovació ahir en el Consell de Ministres és una molt bona notícia", ha afegit.

Te puede interesar
Lo más visto