Ximo Puig destaca que, per primera vegada, hi ha menys persones a la recerca d'ocupació que abans de la pandèmia

El president subratlla que les dades de l'atur registrat mostren que la valenciana és l'autonomia amb "millor resultat"

Economía 03 de febrero de 2022 Redacció Redacció
210211_rdp_interdepartamental_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que les dades d'atur registrat fets públics aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social reflecteixen que, per primera vegada, hi ha menys persones a la recerca d'ocupació que abans de la pandèmia.

"Mai podem traslladar un missatge triomfalista, perquè encara hi ha 350.000 persones sense ocupació, però és la primera vegada que un mes de gener es comporta de forma tan positiva", ha assenyalat el president, que s'ha referit especialment al comportament de l'ocupació en la població juvenil, "un element essencial per a eixir de la crisi".

A més, el president ha subratllat que la valenciana "és la comunitat autònoma amb millor resultat i on més ha baixat l'atur", i ha afegit referent a això que es demostra que "des de l'estabilitat, cohesió i diàleg social s'està generant un bon escenari per a l'ocupació".

Les xifres conegudes aquest dimecres mostren la millor dada d'un mes de gener de la història, amb 9 mesos consecutius reduint l'atur. En el balanç interanual, és a dir, de gener a gener, ha disminuït l'atur en 88.499 persones. Una altra dada rellevant de les dades és que la contractació indefinida en la Comunitat Valenciana ha crescut un 37% respecte al mes anterior.

El registre obtingut de contractes indefinits en un mes de gener és el segon millor de tota la sèrie disponibles (des de 1995, 28 anys), darrere del registrat al gener de 2007 a la fi del 'boom immobiliari', el millor dels últims 15 anys.

Te puede interesar
Lo más visto