Agricultura obri el període de presentació de les ajudes incloses en la sol·licitud única de la PAC per al 2022

Aquestes ajudes comptaran amb un import global de 123 milions d'euros i s'espera rebre més de 42.000 sol·licituds

General 04 de febrero de 2022 Redacció Redacció
20220122_172917
Font: Agronewscomunitatvalenciana.com

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència, Climàtica i Transició Ecològica, obri el període de presentació de la convocatòria per a la concessió i sol·licitud del pagament anual de les ajudes incloses en la sol·licitud única en el marc de la Política Agrícola Comuna (PAC) per a l'any 2022.

La Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, encarregada de l'aplicació en la Comunitat Valenciana de la Política Agrària Comuna, abonarà un import global de 123 milions d'euros per a sufragar aquestes ajudes dirigides a l'agricultura, ramaderia i altres règims d'ajuda, així com sobre la gestió i control dels pagaments al desenvolupament rural.

La sol·licitud única inclou una sèrie de pagaments directes als titulars d'explotacions agràries, que es financen amb el Fons Europeu Agrícola de Garantia (Feaga), i altres pagaments per superfícies que s'emmarquen en el PDR-CV 2014-2020 que estan cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural *Feader), el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Generalitat Valenciana.

Els compromisos tindran una duració d'un any, la qual cosa permet cobrir les necessitats d'ajuda fins a la següent convocatòria d'ajudes.

És important recordar que és obligatori que els aspirants a rebre aquestes ajudes estiguen inscrits en el Registre General de Producció Agrícola (repega), per a poder comercialitzar la producció i rebre qualsevol tipus d'ajuda o subvenció. En aquesta convocatòria s'espera rebre més de 90.000 sol·licituds d'inscripció.

Per a l'any 2022, tots els expedients d'ajudes de la sol·licitud única d'ajudes de la PAC estaran sotmesos a control, mitjançant tècniques de monotorització, que determinaran si es manté l'activitat agrària i si es compleix amb els protocols de bones pràctiques.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert des del pròxim 1 de febrer fins al 30 d'abril i l'emplenament de les mateixes es pot realitzar a través de l'aplicació informàtica SGA-CAP, que es troba a la disposició de les persones interessats en el Portal del Ciutadà, a més d'en les seus de les oficines comarcals d'Agricultura, en les direccions territorials d'Agricultura i en les oficines d'entitats col·laboradores acreditades.

A través de la sol·licitud única, les persones titulars d'explotacions agràries podran sol·licitar les ajudes del règim de pagament bàsic, així com les ajudes directes associades a determinats cultius (arròs, cultius proteics, fruits de corfa i garrofes, etc.) i/o determinats sectors ramaders (boví, oví i caprí).

A més, podran sol·licitar també determinades ajudes de desenvolupament rural, com són les ajudes agroambientals (per al cultiu sostenible de l'arròs en aiguamolls, la conservació i millora de l'ovella guirra), l'ajuda a l'agricultura ecològica (tant per a conversió a pràctiques ecològiques com per al manteniment de les mateixes) i ajuda a zones amb limitacions com són les zones de muntanya.

Te puede interesar
Lo más visto