PortCastelló multiplica per sis el tonatge de mercaderia eòlica

El port de Castelló va moure 557 pales eòliques l'any passat

General 10 de febrero de 2022 Redacció Redacció
LM WindPower

El trànsit de mercaderia relacionat amb el sector eòlic s'ha multiplicat per sis en dos anys en el port de Castelló i creix un 532% el moviment tant de pales eòliques com de motors per a aerogeneradors. Així, 2021 va tancar amb 56.470 tones de mercaderia moguda per aquest sector, enfront de les 8.935 de l'any 2019. Les principals destinacions amb els quals el port de Castelló manté relació comercial de trànsit de peces per a aquest sector són els Estats Units, la Xina, el Brasil, Xile, França i Suècia.

 El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que “encara que el creixement del trànsit vinculat al sector eòlic no suma significativament al tonatge total, per a nosaltres és importantíssim i suposa una via de treball futur per a créixer”. Ha assegurat que el creixement de trànsit d'aquest sector “és mostra de la versatilitat i diversificació del port de Castelló, i reflecteix que estem preparats per a l'operativa de càrregues especials”.

 Del conjunt de mercaderia moguda d'aquest sector, destaca la vinculada al trànsit de pales d'aerogeneradors: el port de Castelló va moure en 2021 un total de 557 pales, de les quals 350 van ser d'exportació i la resta d'importació. Aquesta dada contrasta amb les 259 pales estibades en 2020 i les 3 de 2019. Aquestes dades reflecteixen el suport de PortCastelló a les energies netes i el compromís per la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

 El president de l'Autoritat Portuària de Castelló ha remarcat que les bones comunicacions per autovia, la disponibilitat de sòl en els molls del port i la posició estratègica de Castelló són els principals factors que valoren les empreses que treballen amb aquest tipus de transport especial.

 L'empresa LM Wind Power, situada en els Coves de Vinromá, és una de les principals proveïdores d'aquesta mena de trànsit en el port de Castelló. Precisament, Rafa Simó, acompanyat del director de PortCastelló, José María Gómez, ha visitat la fàbrica de pales eòliques per a estrényer relacions i conéixer de primera mà la complexa operativa de transport d'aquestes peces, donades les seues dimensions, de fins a 73,5 metres, per al que es precisa de vehicles especials i accessos adaptats en el recinte portuari castellonenc.

Te puede interesar
Lo más visto