Orpesa reunirà els millors bikers del món en la cinquena edició de la Mediterranean Epic

La prova s'iniciarà aquest dijous en l'emblemàtica Torre del Rei i l'activitat en la localitat continuarà el cap de setmana amb la tercera i quarta etapa

Esports 09 de febrero de 2022 Redacció Redacció
Presentación Mediterranean Epic 2022

El municipi d'Orpesa torna aquesta setmana a situar-se com a focus esportiu a nivell internacional amb la cinquena edició de la Mediterranean Epic, una exigent competició que reunirà en la localitat costanera a esportistes de tot el món, entre els quals es troben els 12 millors del rànquing mundial de XCM i estreles del MTB femení, com la campiona del Món de XCO, Evie Richards.

Així ho han anunciat aquest matí en l'acte de presentació celebrat en la Diputació de Castelló en el qual han sigut presents el president provincial, José Martí; el conseller d'Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà; l'organitzador de la prova, Héctor de la Cagiga; la diputada d'Esports, Tania Baños; la diputada de Turisme, Virginia Martí; l'alcaldessa d'Orpesa, Araceli de Moya; així com el regidor d'Esports, Jordi Llopis; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Castelló, Omar Braina; i el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, José Miguel Gómez; i el corredor Sergio Mantecón.

De Moya ha posat en valor “l'esport com un actiu del turisme que volem per a la nostra localitat, que compta amb un entorn espectacular i amb totes les places turístiques necessàries per a albergar aquest tipus de competicions de prestigi internacional”. I és que cal recordar que la Mediterranean Epic és l'única de les seues característiques de tota Europa, la qual cosa no és d'estranyar que atraga a corredors de més de 190 països. Així mateix, la primera edila ha subratllat que aquest esdeveniment “és una magnífica oportunitat per a conéixer tot el que ofereix Orpesa”.

Per part seua, Llopis ha ressaltat que “és tot un honor acollir la cinquena edició d'aquesta prova de talla internacional, un esdeveniment que millorem any rere any per a oferir als corredors una experiència irrepetible en un marc incomparable com és el municipi d'Orpesa”.

Amb tot, durant tres jornades Orpesa tornarà a erigir-se com a seu esportiva amb un esdeveniment que ja s'ha assentat en el calendari esportiu anual com una de les proves més destacades de l'any. La carrera arrancarà aquest dijous en l'emblemàtica Torre del Rei, amb la cronoescalada de 19 quilòmetres. La pròxima eixida que tindrà lloc en el municipi serà el dissabte, a la platja de la Petxina, en la qual els esportistes hauran de completar 93 quilòmetres; i serà des del mateix passeig marítim des d'on partisquen el diumenge per a enfrontar-se a l'última etapa d'aquesta èpica competició que constarà de 49 quilòmetres.

Te puede interesar
Lo más visto