Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló comptarà amb 4 punts violeta per denunciar possibles agressions sexistes durant les festes de la Magdalena

Estaran ubicats a les places Maria Agustina, Na Violant i Porta del Sol i a l’avinguda del Rei En Jaume

General 13 de febrero de 2022 Redacció Redacció
09-02-2022 Ruiz punts violeta (2)

La Magdalena tindrà quatre punts violeta per denunciar possibles agressions sexistes durant les festes. L’Ajuntament de Castelló a través del Servei d’Igualtat d’Oportunitats, la Policia Local i el Patronat de Festes coordinaran aquest servei de prevenció i assessorament d’actituds i conductes masclistes, que estaran localitzats en les zones de major afluència.

Els punts estaran ubicats concretament a la plaça Maria Agustina (junt amb la cantonada amb Subdelegació del Govern), a la plaça Porta del Sol (entre el Banc Santander i la Font de l’Aiguadora), a la plaça Na Violant i a l’avinguda del Rei En Jaume (a l’altura de l’edifici de Correus). Aquests, que estaran correctament identificats com a ‘Punt Violeta’ per facilitar la seua visibilitat, estaran del 19 al 26 de març en horari de 21.00 a 02.00 hores.

Segons ha explicat la regidora de Feminisme a la ciutat de Castelló, Verònica Ruiz, en la reunió junt amb els distints organismes que coordinen aquest pla de prevenció es tracta d’oferir un servei d’informació, assessorament, acompanyament, seguiment i derivació en cas d’agressió “perquè ni les festes de la Magdalena, ni cap festa arreu del món, siguen notícia per agressions sexuals ni de cap classe cap a les dones”. Ruiz ha insistit en Castelló “som una ciutat justa, igualitària i respectuosa per una Magdalena lliure de violència masclista”.

Així mateix, l’edil responsable de la política feminista a la ciutat ha recordat que “l’ambient festiu no disculpa cap actitud abusiva, i totes tenim dret a disfrutar sense cap risc la setmana festiva”. El servei, segons detalla la pròpia Ruiz, també pretén “previndre i erradicar tots aquests comportaments i explicar, tant a homes com a dones, què fer en cas de presenciar qualsevol situació de risc o agressió”. Cadascun dels punts comptarà amb especialistes en la matèria, amb una treballadora social i amb una psicòloga.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter