Marzà: "Aquest curs l'alumnat de les Useres ja es podrà traslladar al seu nou centre educatiu"

La Conselleria ha invertit 2,8 milions d'euros en la construcció d'aquest aulari, que està previst que estiga acabat a l'abril

Educació 10 de febrero de 2022 Redacció Redacció
MARZA

El conseller Vicent Marzà ha visitat les Useres per a comprovar la recta final de la construcció del nou aulari del CRA Penyagolosa juntament amb representants de la comunitat educativa; el director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, i el director territorial de la Conselleria a les comarques de Castelló, Alfred Remolar.

El conseller Vicent Marzà ha explicitat que "la previsió és que els treballs de construcció de l'escola finalitzen durant el mes d'abril i es determinarà amb la comunitat educativa el millor moment per a fer el trasllat a les noves instal·lacions educatives durant aquest curs".

Cal recordar que en 2007 l'edifici de l'escola es va declarar en ruïna i que des d'aleshores l'alumnat anava a classe a la Casa de la Cultura. En aquest sentit el responsable d'Educació ha agraït al moviment ciutadà del poble "la perseverança durant tants anys de posar en el focus la necessitat que els xiquets i les xiquetes de les Useres tingueren unes infraestructures escolars públiques dignes".

Marzà ha assegurat que han sigut "massa anys en els quals la dreta no havia atés la mobilització ciutadana per un servei tan essencial a les Useres". "Nosaltres hem estat al seu costat, hem fet tot el que ha estat a les nostres mans per a dur a terme unes noves instal·lacions més que necessàries", ha manifestat.

Al mateix temps, Vicent Marzà ha insistit en el fet que "una escola en condicions fa que un poble estiga viu. Esperem que la nova escola de les Useres servisca perquè les famílies amb xiquets en el poble es queden sense dubtes a viure ací i alhora que atraga més famílies a establir-s'hi".

El nou edifici escolar disposa de dues aules d'Infantil i tres de Primària, i té una capacitat per a 90 escolars. A més, està dotat de menjador i cuina pròpia. També s'hi ha construït un gimnàs amb vestuaris i dutxes, una aula de suport a la integració i una biblioteca, així com una aula de ciències experimentals i plàstica, un hort escolar i una pista poliesportiva.

L'edifici s'ha projectat amb plantejaments ecològics i de sostenibilitat. Integra un sistema de recollida d'aigües pluvials que s'emmagatzemaran per a utilitzar-les per a regar tant l'hort escolar com la zona enjardinada. A més, té unitats de tractament d'aire i aerotèrmia per a la renovació d'aire de les aules.

 

Més de 12,4 milions d'euros d'inversió de la Conselleria a l'Alcalatén

Durant la visita, Vicent Marzà ha assenyalat que "a la comarca de l'Alcalatén tenim una inversió de més de 12,4 milions d'euros per a la construcció o millora de centres educatius en 7 actuacions a 6 poblacions, que generen més de 300 llocs de treball en el sector de la construcció".

Al nou aulari de les Useres se sumen les rehabilitacions integrals ja finalitzades de les escoles de Llucena i Figueroles, així com l'ampliació del col·legi de Costur, tres actuacions en què la Conselleria ha invertit més d'un milió i mig d'euros en obres gestionades pels ajuntaments a través del pla Edificant.

A això cal afegir tres milions d'euros que la Conselleria destina a la rehabilitació i ampliació de l'aulari del CRA Penyagolosa a Atzeneta del Maestrat, un centre que el curs passat es va convertir en institut-escola. Aquesta actuació permetrà culminar la transformació, ja que aquest aulari quedarà configurat com un centre totalment nou amb una aula d'Infantil de 2 anys gratuïta, tres d'Infantil de 3 a 5 anys, 6 de Primària, 4 d'ESO, i un menjador amb cuina.

Altres inversions destacades de la Conselleria a l'Alcalatén són els 5,1 milions d'euros per a l'ampliació de l'IES Ximén d'Urrea i la millora del CEIP Francisco Grangel de l'Alcora, dues actuacions del pla Edificant delegades a l'ajuntament per a la tramitació.

 

Te puede interesar
Lo más visto